Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σειρά εκδηλώσεων της ΚΟ Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη τιμά σήμερα με σειρά εκδηλώσεων τους εργαζόμενους που δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των γεγονότων του Μάη του 1936. Παράλληλα τιμά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών το 1945, ενώ με καταθέσεις στεφανιών αποτίει φόρο τιμής στον αγωνιστή Γ. Τσαρουχά.

Οι εκδηλώσεις, που γίνονται με πρωτοβουλία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, αρχίζουν στις 10 το πρωί με συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στην οποία θα τιμηθεί η Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Στις 11 π.μ. στο Μνημείο του Εργάτη (γωνία Βενιζέλου και Εγνατίας) θα αποδοθεί φόρος τιμής στον ηρωικό αγώνα και τη θυσία των καπνεργατών το Μάη του 1936. Το μεσημέρι στις 12 η ώρα στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας θα τιμηθεί η μνήμη του δολοφονημένου στελέχους του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα Γ. Τσαρουχά με κατάθεση στεφανιών στον τάφο του.

Τέλος, η εκδήλωση αφιέρωμα στην ηρωική εργατική εξέγερση του Μάη του '36 που διοργανώνει η ΚΝΕ στις 8 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου περιλαμβάνει ζωντανές μαρτυρίες, έκθεση φωτογραφιών και τον Επιτάφιο από το συγκρότημα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ