Τρίτη 21 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ως «κακή ιδέα, χάσιμο χρόνου και κάτι που δεν είναι πολύ υγιές», θεωρεί τη χρήση μαριχουάνας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προωθώντας τεχνηέντως, σε άρθρο του στο περιοδικό «Νιου Γιόρκερ», τις πολιτικές νομιμοποίησης της ναρκω-κουλτούρας ισχυριζόμενος ότι «η μαριχουάνα δεν είναι πιο επικίνδυνη από το αλκοόλ»...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη ΕΕ - Σερβίας, στη διάρκεια της οποίας θα αρχίσει ο τελευταίος κύκλος των διαπραγματεύσεων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας, που κατά την εκτίμηση αναλυτών θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε χρόνια. Επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρωθυπουργός Ιβιτσα Ντάτσιτς, ενώ θα συμμετάσχει επίσης και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Την υποστήριξη της Κροατίας στην προοπτική έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) εξέφρασε χτες στα Τίρανα ο Κροάτης πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του Εντι Ράμα.

ΡΙΒΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΝΑ.-- Μεγάλες πλημμύρες πλήττουν τα τελευταία 24ωρα περιοχές της Ριβιέρας, στη νοτιοανατολική Γαλλία, προκαλώντας ως το βράδυ της Κυριακής τον πνιγμό τουλάχιστον δύο ατόμων, ενώ αγνοείται η τύχη ενός ακόμη. Παράλληλα και η Ιταλία αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, στις περιοχές της Τοσκάνης, αλλά και στη Γένοβα όπου έσπασαν φράγματα.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η Σεούλ ανακοίνωσε χτες ότι ο Νοτιοκορεάτης Χαν Σεόκ Χου, κυβερνητικός επιτετραμμένος στη Λιβύη για ζητήματα εμπορίου, έπεσε θύμα απαγωγής από τέσσερις αγνώστους στην Τρίπολη, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Σε τέσσερις ανέρχονται συνολικά οι διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια διαδηλώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη βδομάδα και επαναλήφθηκαν χτες εξαιτίας της διακοπής υδροδότησης σε παραγκουπόλεις βορειοδυτικής επαρχίας της Ν. Αφρικής.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Το θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και την απομάκρυνση άλλων 60.000 από τις εστίες τους είχαν ως αποτέλεσμα οι πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Τζακάρτα, για τις οποίες το υπουργείο Περιβάλλοντος έκανε λόγο για «οικολογική καταστροφή».

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Σεισμός μεγέθους 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, 115 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, με εστιακό βάθος 27 έως 29 χιλιομέτρων. Δεν αναφέρθηκαν θύματα. Η χώρα βρίσκεται στα όρια των τεκτονικών πλακών και σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία καταγράφονται πάνω από 14.000 σεισμοί ετησίως. Το Φλεβάρη του 2011 η πόλη Κράις-τσερτς χτυπήθηκε από 6,2 Ρίχτερ που άφησαν πίσω τους 189 νεκρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ