Τρίτη 21 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναδεύονται τα υλικά της αστικής διαχείρισης

Συνεδρίασε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα το λεγόμενο «Προοδευτικό Φόρουμ», που φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ακόμα χώρο «ζύμωσης» κεντροαριστερών λύσεων στην αστική διαχείριση. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι ομάδων και κινήσεων όπως η «Δράση» (Σκυλακάκης, παλαιότερα εξ απορρήτων της Ντ. Μπακογιάννη), «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» (Λοβέρδος, πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ), «Δυναμική Ελλάδα», «Δίκτυο Π80» (Ραγκούσης, επίσης πρ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ), «ThinkΠ», η «Κίνηση Μπροστά» κ.ά.

Παραβρέθηκαν επίσης ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, όπως και οι Β. Οικονόμου, Γ. Φλωρίδης, Π. Τατσόπουλος, Σπ. Λυκούδης, Στ. Μπένος, Χρ. Χωμενίδης κ.ά. Στο χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Θ. Μαργαρίτης είπε ότι αποτελεί σταθερή πεποίθηση της ΔΗΜΑΡ να προχωρήσει ο ανοιχτός διάλογος για την ανασυγκρότηση του χώρου του «δημοκρατικού σοσιαλισμού».

Ανάμεσα στα ερωτήματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση ήταν αν «έχει νόημα ο διαχωρισμός μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς», ενώ ο Θ. Σκυλακάκης διαπίστωσε ότι «χρειάζεστε μια φιλελεύθερη πτέρυγα για να προωθηθεί μια ρεαλιστική οικονομική πολιτική».

Στο τέλος της συνεδρίασης, αποφάσισαν να συγκεντρώσουν σε μια «πλατφόρμα» όλα όσα τους ενώνουν, όπως η ανάγκη για αναμόρφωση του κράτους, η αλλαγή του εκλογικού νόμου και της χρηματοδότησης των κομμάτων, η διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, κ.ά. Το κείμενο θα το καταθέσουν στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και στη λεγόμενη «κίνηση των 58» για περαιτέρω συνεννοήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ