Τρίτη 21 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ανάληψη ευθύνης για το μακελειό στο Βόλγκογκραντ

ΜΟΣΧΑ.--

Η ισλαμιστική αποσχιστική τσετσενική οργάνωση «Βιλαγιάτ του Νταγκεστάν» ανακοίνωσε σε βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ότι ευθύνεται για τις δυο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας, που στοίχισαν τη ζωή σε 34 ανθρώπους τον περασμένο μήνα στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ (Στάλινγκραντ έως τη δεκαετία του '60) και απείλησε να πραγματοποιήσει νέα επίθεση με στόχο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, που αρχίζουν στις 7 Φλεβάρη.

Σε μια προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ένας άνδρας εμφανίζεται να λέει στα ρωσικά: «Εάν πραγματοποιήσετε τους Ολυμπιακούς, θα λάβετε ένα δώρο από εμάς για εσάς και τους τουρίστες που θα έλθουν». «Το δώρο αυτό θα είναι για το μουσουλμανικό αίμα που χύνεται κάθε μέρα στον κόσμο, στο Αφγανιστάν, στη Σομαλία, στη Συρία, παντού. Αυτή θα είναι η εκδίκησή μας», τονίζει στο βίντεο ο άνδρας αυτός και μαζί με έναν άλλο άνδρα φαίνονται να προετοιμάζουν αυτοσχέδια βόμβα. Με βάση όσα λένε στο βίντεο, τις επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ πραγματοποίησαν δύο άνδρες ονόματι Σουλεϊμάν και Αμπντουραχμάν για λογαριασμό της οργάνωσης «Βιλαγιάτ Νταγκεστάν», η οποία έχει διασυνδέσεις με την ιρακινή Ανσαρ αλ-Σούνα.

Η προσπάθεια να παρουσιαστεί η σύγκρουση στον Καύκασο ως θρησκευτική, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που σχετίζεται με τη γεωστρατηγική σημασία της περιοχής, τον ενεργειακό πλούτο και τον ανταγωνισμό μονοπωλιακών ομίλων. Στην περιοχή, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» και κλιμακώθηκε ο πόλεμος συμφερόντων, ενώ ματοκυλίστηκαν οι λαοί της περιοχής και υπήρξε ανοιχτή παρέμβαση ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και από το εξωτερικό.

  • Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν, εκπροσωπώντας τη ρωσική αστική τάξη, η οποία έχει στήσει μεγάλες μπίζνες με τους αγώνες του Σότσι, τόνισε, μιλώντας σε εθελοντές, πως εγγυάται ότι θα γίνουν ασφαλείς αγώνες. Επίσης, σε ένα θέμα που έχει δεχτεί επικρίσεις, αυτό του νόμου κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας, δήλωσε ότι στους αγώνες μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ανεξαρτήτως σεξουαλικών προτιμήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ