Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Καλεί σε οργάνωση τους εργαζόμενους στα «πεντάμηνα»

Πλαίσιο πάλης για τους απασχολούμενους στα προγράμματα της «κοινωφελούς εργασίας»

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», που υλοποιούνταν μέσω ΜΚΟ
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», που υλοποιούνταν μέσω ΜΚΟ
Τις αντεργατικές στοχεύσεις των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων που απασχολούνται μέσω αυτών, αλλά του συνόλου των εργαζομένων, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία ΟΤΑ του ΠΑΜΕ. Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους που απασχολούνται στα προγράμματα, υπενθυμίζει τα όσα αναφέρονται στη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τη «Λευκή Βίβλο».

Σημειώνει συγκεκριμένα: «Στη "Λευκή Βίβλο", η θέση 8.8 αναφέρεται στην αναγκαιότητα "θέσπισης μέτρων παροχής κινήτρων για την κάλυψη των νέων ευκαιριών για απασχόληση από εγγεγραμμένους ανέργους, μέσω π.χ. συστημάτων κυκλικής εναλλαγής σε θέσεις απασχόλησης" (...) Γι' αυτό λέμε ότι τα μέτρα αυτά (...) τα σχεδίασαν πολλά χρόνια πριν, δεν τα έφερε το μνημόνιο αλλά τα επιτάχυνε η κρίση, δεν εφαρμόζονται μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την ΕΕ, γιατί απλά είναι μέτρα που ξεζουμίζουν παραπέρα τους εργαζόμενους, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών επιχειρήσεων».

Η Γραμματεία υπογραμμίζει: «Απέναντι σε αυτό το μέλλον που μας ετοιμάζουν πρέπει να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας. Το βασικό μας όπλο είναι η ενότητα όλων των εργαζομένων.Αυτό πρέπει να αναδείξουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, κόντρα στη λογική δημάρχων και περιφερειαρχών, που βλέπουν τους συναδέλφους από τα πεντάμηνα ως δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενους (...) αλλά και κόντρα στις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), που δεν επιτρέπουν την εγγραφή στα σωματεία των συμβασιούχων και όλων των συναδέλφων, που δουλεύουν στα προγράμματα».

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πάλη για: Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός και όχι στο τέλος του προγράμματος. Εργασία και καθήκοντα με βάση την πρόσληψη. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, από την πρώτη μέρα δουλειάς. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα και τους ανέργους. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας με ευθύνη της εργοδοσίας. Καμιά καταπάτηση στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων (άδεια, άδεια λόγω ασθένειας κ.λπ.). Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Πρωτοβουλίες συσπείρωσης

Η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα «πεντάμηνα» στο Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής σε συζήτηση και συντονισμό, αύριο, Πέμπτη 23/1, στη 1 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής, Μεσογείων 156 (στάση Μετρό, Εθνική Αμυνα). Την ολιγόωρη απουσία τους από τη δουλειά καλύπτει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, με απόφαση του ΔΣ.

Τέλος, παράσταση διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση των πληρωμών των εργαζομένων στα «κοινωφελή προγράμματα» οργάνωσε, χτες, στα γραφεία του ΙΝΕ - ΓΣΕΕ και του ΟΑΕΔ, το Κλαδικό Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας. Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των πενταμηνιτών είναι μεγάλες καθώς υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι ακόμα και από πέρσι στο Βόλο και στα νησιά των Σποράδων. Σήμερα, το συνδικάτο καλεί σε σύσκεψη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ