Τετάρτη 22 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ»
Nα επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο της πόλης

Σε κολυμβητήριο της Αδριανούπολης, στη γειτονική Τουρκία, προπονούνται οι 300 αθλητές κολύμβησης της Ορεστιάδας, καθώς, για δεύτερη χρονιά φέτος, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ορεστιάδας έκλεισε τις πόρτες του για τους χειμερινούς μήνες, λόγω έλλειψης πόρων. Τα τελευταία χρόνια οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η συντήρησή τους και η λειτουργία τους έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ του υπουργείου Αθλητισμού που θέλει άρον άρον να τις ξεφορτωθεί και των δήμων που αδυνατούν να τις συντηρήσουν.

Το κολυμβητήριο έκλεισε από τις 29 Νοέμβρη καθώς ο δήμος δεν διέθετε χρήματα για τη λειτουργία του. Αρχικά, οι αθλητές προσπάθησαν να βρουν λύση μεταβαίνοντας στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης. Αυτή η λύση όμως απαιτούσε έξι ώρες για τη μεταφορά τους και την προπόνηση. Ετσι αναζήτησαν άλλη επιλογή ώστε να μην σπαταλούν άδικα χρόνο. Για την προπόνησή τους στην Αδριανούπολη απαιτούνται τρεις ώρες και η μεταφορά των αθλητών γίνεται με τα αυτοκίνητά τους.

Την άμεση επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου απαιτεί η «Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας» και καταγγέλλει την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημιούργησε μια ζοφερή πραγματικότητα στο χώρο του αθλητισμού, όπου η δυνατότητα ενός νέου να αθληθεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τσέπη των γονιών του, ενώ η Φυσική Αγωγή στα σχολεία είναι ανύπαρκτη. Οι αθλητικές υποδομές έχουν αφεθεί στη μοίρα τους. Ο αθλητισμός είναι βουτηγμένος στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη σαπίλα, είναι θέαμα για τα κέρδη. Μέσα από τον αθλητισμό, το σημερινό σύστημα καλλιεργεί τον ατομικισμό, "ο πρώτος τα παίρνει όλα, ο δεύτερος τίποτα". Δηλητηριάζει το μυαλό με τον αθλητισμό της "ντόπας", των στημένων, του τζόγου, με το στείρο κυνήγι της "επίδοσης" για τους χορηγούς και τα κέρδη. Ολα αυτά καμία σχέση δεν έχουν με τον αθλητισμό που έχει ανάγκη η νεολαία μας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η συντήρησή τους και η λειτουργία τους έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ της πολιτείας, που θέλει άρον άρον να τις ξεφορτωθεί και των δήμων που αδυνατούν να τις συντηρήσουν. Αυτή η πολιτική οδηγεί πολλές φορές σε ακραίες καταστάσεις, όπως αυτή με την προπόνηση των παιδιών της Ορεστιάδας στη γειτονική χώρα.

Στο τέλος, το μάρμαρο αυτής της πολιτικής πληρώνουν πολύ ακριβά οι νέοι μας. Οι περικοπές των επιχορηγήσεων προς τα σωματεία και οι συνδρομές, τα εισιτήρια, τα χαράτσια, που βάζουν οι δήμοι, απομακρύνουν τα παιδιά χιλιάδων λαϊκών οικογενειών από τους αθλητικούς χώρους.

Ειδικότερα στο ζήτημα του κολυμβητηρίου Ορεστιάδας η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η παράταξη του κ. Μουζά, που είναι στο τιμόνι του δήμου, έδειξαν πρωτοφανή ανευθυνότητα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας» καλεί κυβέρνηση και δήμο άμεσα να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για να επαναλειτουργήσει τώρα το κολυμβητήριο Ορεστιάδας.

Καλεί ακόμα τους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα σύγκρουσης συνολικά με την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στο χώρο του αθλητισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αθληση υπό ακραίες καταστάσεις (2014-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ