Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Περιοδεία της ΠΕΜΕΝ στην ΑΕΝ Ν. Μηχανιώνας

Τεράστια προβλήματα στις υποδομές και τη λειτουργία

Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών της ΑΕΝ Ν. Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από παλιότερη κινητοποίηση σπουδαστών της ΑΕΝ Ν. Μηχανιώνας, στη Θεσσαλονίκη
Περιοδεία στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) στη Νέα Μηχανιώνα έκαναν στελέχη της ΠΕΜΕΝ. Οι σπουδαστές βιώνουν, τα τελευταία χρόνια, την πλήρη απαξίωση της σχολής, καθώς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αρνείται να δώσει λύση στα προβλήματα κτιριακών υποδομών και λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, τα 5 από τα 10 κτίρια της σχολής έχουν κριθεί ήδη από το 2005 ακατάλληλα στατικά και δε χρησιμοποιούνται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν οι εστίες, η σίτιση, εργαστήρια και οι σπουδαστές να κάνουν μαθήματα σε αποθήκες μη αεριζόμενες και μαγειρεία. Επίσης, έχει μειωθεί ο αριθμός των μόνιμων καθηγητών και το 85% των εκπαιδευτικών ωρών καλύπτεται από έκτακτο προσωπικό.

Οι σπουδαστές, στην πλειοψηφία τους παιδιά εργατικών - λαϊκών οικογενειών, αναγκάζονται να επιβαρύνονται με το δυσβάσταχτο πλέον κόστος στέγασης, σίτισης αλλά και μετακίνησης, αφού δε δικαιούνται ούτε μειωμένο εισιτήριο στις συγκοινωνίες. Πολλοί από αυτούς αδυνατούν να κάνουν το υποχρεωτικό 6μηνο εκπαιδευτικό ταξίδι, τόσο τον πρώτο όσο και το δεύτερο χρόνο, γιατί δεν τους παίρνουν οι εφοπλιστές στα καράβια τους. Με παρεμβάσεις της ΠΕΜΕΝ, οι σπουδαστές, προς το παρόν δε διαγράφονται από τη σχολή.

Τα στελέχη της ΠΕΜΕΝ κάλεσαν τους σπουδαστές της ΑΕΝ να παλέψουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα καράβια, για να λυθούν τα προβλήματα της σχολής σε υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό, στέγαση και σίτιση, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της απόκτησης θαλάσσιας προϋπηρεσίας με ευθύνη του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ενωσης Εφοπλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ