Πέμπτη 23 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανακοίνωση της ΟΕΚΙΔΕ για τη μάχη των Συμβάσεων

Για τις εξελίξεις στη μάχη της σύμβασης ενημερώνει τους εργαζόμενους στην Κλωστοϋφαντουργία, τον Ιματισμό και το Δέρμα η διοίκηση της ΟΕΚΙΔΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Η αδιαλλαξία με την οποία προσέρχονται οι εργοδότες στις διαπραγματεύσεις για τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις έχει ως αποτέλεσμα τη μη υπογραφή τους μετά από το 2009, παρά τις επίμονες προσπάθειες της Ομοσπονδίας μας.

(...) Παράλληλα προχωρούν σε υπογραφή επιχειρησιακών και επιβολή ατομικών συμβάσεων, απομονώνοντας συνάδελφους και κάτω από εκβιαστικά διλήμματα και την απειλή της απόλυσης (...) αξιοποιώντας και την τακτική της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων, ώστε να οδηγήσουν στο "ας πληρώνομαι και ας είναι και λιγότερα"».

Η Ομοσπονδία αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα επιχειρήσεων, όπου με τις πλάτες των ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» του ΣΥΡΙΖΑ στα εργοστασιακά και κλαδικά σωματεία, υπογράφτηκαν επιχειρησιακές συμβάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: Καταστρατήγηση του 8ώρου-5μέρου, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, αποδοχή των 586 και 511 ευρώ μεικτά, υπογράφοντας ότι για τις νέες προσλήψεις θα ισχύει η ΕΓΣΣΕ.

Στον αντίποδα, εκεί όπου πλειοψηφούν οι ταξικές δυνάμεις, όπως στον «Φειδά», στον Βαρβαρέσσο και αλλού, οι εργαζόμενοι «απέτρεψαν τις μειώσεις μισθών και την αφαίρεση του επιδόματος γάμου που επιχείρησε η εργοδοσία».

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, όλους τους εργαζόμενους των κλάδων, να αξιοποιήσουν την έως τώρα πείρα, θετική και αρνητική, για να δυναμώσουν την πάλη, να αυξήσουν την πίεση στις εργοδοτικές ενώσεις. Να οργανωθούν άμεσα γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις στους τόπους δουλειάς, να γίνει ουσιαστική συζήτηση του πλαισίου της Ομοσπονδίας, που προβλέπει την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ με βάση τη σύμβαση του 2009 και την υπογραφή ΕΓΣΣΕ, με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ως βάση για διαπραγμάτευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ