Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca - Cola»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους απεργούς της «Coca - Cola» διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 28/1, στις 6.30 το απόγευμα, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Οι εργαζόμενοι της «Coca - Cola» βρίσκονται στον τρίτο μήνα απεργίας, αντιδρώντας στις απολύσεις και το κλείσιμο τμημάτων του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη.

Την αλληλεγγύη τους στους απεργούς της πολυεθνικής εκφράζουν φορείς και σωματεία. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η αντοχή των απεργών απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, είτε αυτή εκφράζεται με τις διώξεις εναντίον τους, είτε με εκβιασμούς και τρομοκρατία, αποτελεί πηγή ελπίδας για τις εργαζόμενες και τις άνεργες των λαϊκών οικογενειών, δείχνει τη δύναμη του αγώνα που οργανώνεται κόντρα στις μεγάλες δυσκολίες στο χώρο δουλειάς».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Καλεί τους εκπαιδευτικούς «να μιλήσουν στους μαθητές για το πραγματικό παράδειγμα αγώνα που δίνουν οι απεργοί της "Coca - Cola", να κάνουν δική τους υπόθεση την κρίσιμη αυτή απεργία».

Την αλληλεγγύη του εκφράζει και το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Mercedes Benz» στη Βρέμη της Γερμανίας. Τονίζει στο μήνυμά του: «Η παγκόσμια κρίση είναι κρίση του κεφαλαίου και δεν μπορεί να λυθεί στις πλάτες των εργαζομένων. Οι υπαίτιοι της κρίσης, όσοι οδηγούν ολόκληρους λαούς και χώρες στη μιζέρια, είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν. Η "Coca - Cola" δεν είναι η μόνη πολυεθνική που διαπράττει τέτοια εγκλήματα. Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο των γερμανικών μονοπωλίων που παίζουν στην Ελλάδα. Γι' αυτό πολεμούμε στη χώρα μας εναντίον τους, στεκόμενοι αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους της Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ