Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΜΗΝΑΣ ΜΑΗΣ
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη Μαραθώνια Πορεία

Μεγαλώνει καθημερινά ο κατάλογος των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα

Ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά, την Κυριακή 13 Μάη, θα διαδηλώσει στο δρόμο του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Χιλιάδες άνθρωποι, την Κυριακή το πρωί, θα πορευτούν από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το Σύνταγμα, στη μνήμη του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης θα αποτελέσει την κορυφαία εκδήλωση του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας, για το μήνα Μάη, μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης του λαού. Περίοδος δράσης του ελληνικού λαού, που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και δηλώνει τη διάθεσή του να παλέψει για να ανατρέψει τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Πούλμαν για το Μαραθώνα

- Η Παμπειραϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη βάζει πούλμαν για τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, στις 7.00 π.μ. για Μαραθώνα και στις 4.30 μ.μ. για Αγία Παρασκευή, τα οποία θα ξεκινήσουν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 4115.026, 4124.695 και 0937.299692.

- Η Επιτροπή ΕιρήνηςΚοκκινιάς βάζει πούλμαν για τον Τύμβο του Μαραθώνα, που θα ξεκινήσουν στις 7.00 π.μ. από την πλατεία Κουμπάκη (Γήπεδο Νεάπολης) και από την πλατεία Αγ. Νικολάου Νίκαιας. Από την ίδια πλατεία θα ξεκινήσουν πούλμαν στις 3.00 μ.μ. για Αγία Παρασκευή.

- Η Επιτροπή ΕιρήνηςΝέας Σμύρνης «ναυλώνει» πούλμαν το οποίο θα ξεκινήσει στις 4.00 μ.μ. από την οδό Ομήρου 63 με προορισμό την Αγ. Παρασκευή.

- Ο Δήμος Καισαριανής και η Επιτροπή Ειρήνης Καισαριανής βάζουν πούλμαν για το Μαραθώνα που θα ξεκινήσουν στις 7.00 το πρωί από την πλατεία Καισαριανής.

Αλλες εκδηλώσεις

Παράλληλα, σε κάθε περιοχή του Νομού Αττικής, σε κάθε γωνιά της χώρας, ποικιλόμορφες εκδηλώσεις γίνονται σε καθημερινή βάση. Για το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί οι εξής δραστηριότητες:

- Η Επιτροπή Ειρήνης Νέου Ηρακλείου διοργανώνει συγκέντρωση, σήμεραΤετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης (ΗΣΑΠ) και, σύμφωνα με το πρόγραμμα των οργανωτών, θα υπάρξουν ομιλίες και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Της συγκέντρωσης θα προηγηθεί λαμπαδηδρομία με αφετηρία τον «Τυφώνα».

- Η Επιτροπή Ειρήνης Γλυφάδας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση σήμερα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Ανατολικής Ρωμυλίας 123), με θέμα: «Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια. Οι επιπτώσεις από τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου στον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας». Ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης και ο Νίκος Κατσαρός, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Δημόκριτος» και γενικός γραμματέας των Βαλκάνιων Χημικών.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Λαμίας διοργανώνει σύσκεψη σήμερα Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Τμήματος του ΤΕΕ (πλατεία Ελευθερίας). Με ανακοίνωσή τους, τα μέλη της Επιτροπής καλούν τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες και τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών της πόλης να πάρουν μέρος στη σύσκεψη.

- Αύριο Πέμπτη 10 Μάη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη νέων φιλειρηνιστών της Λαμίας, προκειμένου να συγκροτηθεί «Νεανική Δράση για την Ειρήνη», στην πόλη. Η σύσκεψη θα γίνει στο Κέντρο Νεότητας της πόλης (οδός Οθωνος) στις 7.00 μ.μ.

- Αντιπολεμική εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 11 Μάη και ώρα 7.00 μ.μ., στην πλατεία «Παναθήναια», Επιτροπές Ειρήνης και μαζικοί φορείς των περιοχών Γκύζη, Πολυγώνου, Αμπελοκήπων, Ελληνορώσων, Εξαρχείων, Νεάπολης και Κολωνακίου. Στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στην εκδήλωση και να δραστηριοποιηθεί στα πλαίσια ενός ισχυρού αντιΝΑΤΟικού αντιπολεμικού κινήματος.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς διοργανώνει εκδήλωση στην πλατεία Αγ. Νικολάου το Σάββατο 12 Μάη και ώρα 8.00 μ.μ., στην οποία θα μιλήσει ο Στρατής Κουνιάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Μετά το τέλος της ομιλίας, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από φορείς της πόλης.

Παράλληλα, τόσο στις 11, όσο και στις 12 Μάη, η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνει με μαζικούς φορείς της πόλης τουρνουά σκάκι και πινγκ - πονγκ. Παράλληλα, τις ίδιες μέρες, μαθητές από δημοτικά σχολεία της περιοχής θα ζωγραφίσουν για την ειρήνη και τα έργα τους θα εκτεθούν στην πλατεία του Αγ. Νικολάου μέσα στο παραπάνω διήμερο. Τέλος, αθλητές και μαθητές θα βραβευτούν για τις προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης.

- Στη Χαλκίδα η Νεανική Δράση για την Ειρήνη διοργανώνει σύσκεψη την Κυριακή 13 Μάη στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και, με ανακοίνωσή της, καλεί κάθε νέο και νέα της πόλης που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στον πόλεμο να πάρει μέρος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ