Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Με εντολή της «Χόχτιφ» το πάρκο κεραιών

Με εντολή της γερμανικής κατασκευάστριας εταιρίας του αεροδρομίου των Σπάτων, της «Χόχτιφ», θα πρέπει μέχρι του χρόνου τέτοιον καιρό, να γίνει η «μετακόμιση» των κεραιών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, που ανεξέλεγκτα όλα αυτά τα χρόνια, έχουν καταλάβει τον Υμηττό και έχουν «εδραιώσει» τις εγκαταστάσεις τους. Είναι γνωστό το ιδιαίτερο «καθεστώς» που έχει δημιουργηθεί στον Υμηττό με τις κεραίες που ξεφυτρώνουν χωρίς κανέναν έλεγχο και κάτω από την «περιφρούρηση», όχι του κράτους, αλλά των «ειδικών δυνάμεων» των ιδιοκτητών.

Επανειλημμένα έχει καταγγελθεί και επισημανθεί το ιδιαίτερο αυτό καθεστώς που υπάρχει στον Υμηττό και η ανεξέλεγκτη χρήση των συχνοτήτων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι ακόμη και για την εθνική ασφάλεια της χώρας, αλλά και παρεμβολές στην ΕΡΑ με συνέπεια να μην ακούγονται τα προγράμματά της. Η αναρχία που επικρατεί στον Υμηττό είναι «άρρηκτα» δεμένη με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, διατηρώντας και διαιωνίζοντας την ανομία. Χαρακτηριστική είναι η «κίνηση» του υπουργού Τύπου να νομιμοποιήσει πριν ένα μήνα με τροπολογία όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που λειτουργούν στη χώρα μας. Μεταξύ αυτών και τους 86 ραδιοφωνικούς σταθμούς του Λεκανοπεδίου που είχαν καταθέσει αίτηση για άδεια, τη στιγμή μάλιστα που το ΕΣΡ είχε ήδη γνωμοδοτήσει για τους 20 ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που «χωρούν» στην Αττική.

Ακρως... ραδιοφωνική και αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Νίκος Σαλαγιάννης στην εκπομπή της ΕΡΑ-1 «Ακρως ραδιοφωνικό και απόρρητο». Ο υφυπουργός δήλωσε ότι μέχρι το Μάρτη του 2001 που θα λειτουργήσει το αεροδρόμιο των Σπάτων, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν φύγει οι ραδιοφωνικοί σταθμοί από τον Υμηττό, προκειμένου υπάρχει ασφάλεια στις πτήσεις. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2001 θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί στο πάρκο κεραιών στην Πάρνηθα όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που θα έχουν άδεια, ενώ θα πρέπει να έχουν ξηλωθεί όλες οι κεραίες από τον Υμηττό. Ο Νίκος Σαλαγιάννης, διευκρίνισε, επίσης, ότι εξετάζεται η δυνατότητα στο Λεκανοπέδιο να λειτουργήσουν περισσότεροι από 20 ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, που όμως δε θα ξεπερνούν τους 23.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ Γιάννης Τζαννετάκος, μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες στην πολιτεία γιατί μέχρι τώρα δεν έχει πάρει τ' ανάλογα μέτρα για να επιβάλει το νόμο και την τάξη. Συγκεκριμένα τονίζει ότι: «Εντός 14 μηνών από σήμερα, η ελληνική πολιτεία, οφείλει να συμμορφωθεί προς το τελεσίγραφο της "Χόχτιφ" και ν' απομακρύνει τις ραδιοφωνικές κεραίες από τον Υμηττό καταργούσα την εκεί ζούγκλα και τη δρώσα μαφία. Τώρα ωσάν μωρή παρθένος τρέχει και δε σώνει, ενώ αδρανούσε επί 13 χρόνια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ