Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Στο δρόμο της ανυποχώρητης αντιιμπεριαλιστικής δράσης, θα βαδίσουν για μια ακόμα φορά οι φιλειρηνιστές της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας την Κυριακή στις πορείες ειρήνης, που θα γίνουν σε όλους τους νομούς της περιοχής και σ' άλλες αντιπολεμικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης και πολλών μαζικών φορέων.

Στη Λάρισα η Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία του Τυρνάβου και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ενδιάμεσους σταθμούς έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ και στην πλατεία της Γιάννουλης. Η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου καλεί τους Λαρισαίους να δώσουν δυναμικό «παρών» στην Πορεία Ειρήνης για να διατρανώσουν τα φιλειρηνικά τους αισθήματα και να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Στο Βόλο η Πορεία Ειρήνης, που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου, θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από την πλατεία Ανακασιάς και θα καταλήξει στην παραλία της πόλης.

Στα Τρίκαλα, η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από το Μεγαλοχώρι και θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης. Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και άλλων μαζικών φορέων του νομού, θα γίνουν μια σειρά φιλειρηνικές εκδηλώσεις. Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με τα «χρώματα» της ειρήνης τις πικέτες που θα υψώσουν οι διαδηλωτές στην πορεία της Κυριακής. Θα ακολουθήσει θέατρο Σκιών, με «πρωταγωνιστή» τον Καραγκιόζη, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων. Επίσης, την Κυριακή στο χώρο που θα καταλήξει η πορεία, θα δοθεί συναυλία από τοπικά μουσικά συγκροτήματα με θέμα την ειρήνη.

Στην Καρδίτσα, η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει από το σημείο «Δέλτα Λάρισας» και θα καταλήξει στην πλατεία Πλαστήρα. Κατά την άφιξη των ειρηνοδρόμων, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι της Επιτροπής Ειρήνης και του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ (για την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης). Φιλειρηνικές εκδηλώσεις θα γίνουν, επίσης, σήμερα στην Καρδιτσομαγούλα, την Παρασκευή στην πλατεία Γιολδάση, το Σάββατο στην πλατεία Λάκκα Ματζάρα, την Κυριακή έξω από το παλιό Δημαρχείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φιλειρηνικές δραστηριότητες (2006-05-23 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα (2001-05-10 00:00:00.0)
Πορείες κατά του στρατηγείου του ΝΑΤΟ και της «νέας τάξης» (2000-05-09 00:00:00.0)
Στο πόδι οι αγωνιστές της ειρήνης (2000-05-06 00:00:00.0)
Κεντρικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις (1997-05-15 00:00:00.0)
Κεντρικές φιλειρηνικές εκδηλώσεις (1997-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ