Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξω από την Καλαμάτα και την Πύλο τα ΝΑΤΟικά πλοία

ΑντιΝΑΤΟική διαδήλωση χτες το βράδυ στην Καλαμάτα

Διαδήλωση πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στην Καλαμάτα από την Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία 23ης Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα, απαιτώντας να φύγουν από τα λιμάνια της Καλαμάτας και της Πύλου τα ΝΑΤΟικά πολεμικά πλοία, που βρίσκονται αγκυροβολημένα. Ξεδιπλώθηκε έτσι μια μαχητική κινητοποίηση, με πρωτοπόρα παρουσία της Νεανικής Δράσης, ενώ ακολούθησε αυτοκινητοπομπή.

Η πορεία διέσχισε την κεντρική οδό της Καλαμάτας με κατεύθυνση το Λιμεναρχείο της πόλης, όπου έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από αντιπροσωπεία των διαδηλωτών.

Η αντιπροσωπεία διαμαρτυρήθηκε έντονα για την παρουσία των ΝΑΤΟικών καραβιών στην Πύλο και την Καλαμάτα, απαίτησε να φύγουν αμέσως, κατήγγειλε την κυβέρνηση που συνεχίζει να παραχωρεί ελληνικά εδάφη, θάλασσες, υποδομές και στρατεύματα της χώρας στους ιμπεριαλιστές και έθεσε μπροστά στις ευθύνες του και τον λιμενάρχη της Καλαμάτας.

Ο τελευταίος αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για το λιμάνι της Πύλου, τόνισε ότι δεν ξέρει τι γίνεται εκεί, όσον δε αφορά την παρουσία του ΝΑΤΟικού πλοίου στο λιμάνι της Καλαμάτας ανέφερε ότι έχει έρθει για εθιμοτυπική επίσκεψη.

Η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών σημείωσε στο λιμενάρχη ότι οι ΝΑΤΟικοί είναι ανεπιθύμητοι και πως το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Αλλωστε οι Μεσσήνιοι έχουν πικρή πείρα από τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Σε συνδυασμό δε με τις τρέχουσες εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας θα εντείνουν την προσοχή τους, για να μη χρησιμοποιηθεί το έδαφος της περιοχής για την εξυπηρέτηση των πολεμόχαρων σχεδίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ