Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Πορεία στη βάση του Ακτιου

Στις 12-13 Μάη η κατασκήνωση νεολαίας στην Πρέβεζα

Πορεία στο Ακτιο στη βάση των ΑΒΑΚΣ, διοργανώνει την Κυριακή 13 Μάη, η Συντονιστική Γραμματεία του Αντιπολεμικού Κινήματος Βορειοδυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η αναχώρηση των διαδηλωτών θα γίνει στις 10.00 π.μ. από την προβλήτα των φέρι - μποτ, στο Ακτιο.

Παράλληλα, το διήμερο 12 και 13 Μάη, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, θα πραγματοποιήσει αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση νεολαίας στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα στο χώρο του «Κηποθέατρου». Μέσα σ' αυτές τις δυο μέρες, οι νέοι άνθρωποι που θα κατασκηνώσουν στο «Κηποθέατρο» θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Με ανακοίνωσή της, η συντονιστική γραμματεία, την οποία έχουν συγκροτήσει και συμμετέχουν εκπρόσωποι επιτροπών ειρήνης, μαζικών φορέων, εργατικών σωματείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζει: «Ο Μάης είναι μήνας αντιιμπεριαλιστικής δράσης, μήνας κινητοποιήσεων και πορειών για την ειρήνη. Το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Βορειοδυτικής Ελλάδας συγχρονίζει τα βήματά του με το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας. Πορεύεται και διαδηλώνει ξανά έξω από τη βάση των Αβακς στο Ακτιο».

Συντονίζονται οι Δήμοι στο νομό Ιωαννίνων

Σε συντονισμό των ενεργειών τους για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα ειρήνης και την ενδυνάμωση των αντίστοιχων κινημάτων, αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δήμαρχοι του νομού Ιωαννίνων, σε πρόσφατη σύσκεψή τους, με πρώτο βήμα τη συμμετοχή τους στην πορεία Ειρήνης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στη βάση του Ακτιου.

Στη σύσκεψη, που έγινε μετά από πρόσκληση του δημάρχου Πασσαρώνος, με τη συμμετοχή των δημάρχων, Αγ. Δημητρίου, Δελβινακίου, Εκάλης, Ζίτσας, Κόνιτσας και Μολοσσών, επισημάνθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών για τη διασφάλιση της ειρήνης. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι δήμαρχοι, καλούν καταρχήν τους πολίτες του νομού Ιωαννίνων, να συμμετέχουν στην πορεία της Κυριακής στη Βάση του Ακτιου και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στη συμμετοχή των «Αβακς» στους ΝΑΤΟικούς, ιμπεριαλιστικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και άλλες περιοχές της Μεσογείου, ζητώντας παράλληλα την άμεση απομάκρυνσή τους. Καλούν επίσης την Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού να αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και να προβεί σε καινοτόμες και δυναμικές ενέργειες και κινήσεις που θα ενισχύουν καθημερινά την ευαισθητοποίηση των πολιτών και θα ενδυναμώσουν τον αγώνα τους στα ζητήματα ειρήνης.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη τόνισαν πως είναι αναγκαία η συνεργασία των λαών των Βαλκανίων και της Μεσογείου, η διατήρηση των συνόρων, η μείωση των εξοπλισμών και αντίθετα η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, η καταδίκη κάθε μορφής εθνικισμού και η μη συμμετοχή των χωρών της περιοχής μας σε οποιαδήποτε εμπόλεμη κατάσταση».

Την πρωτοβουλία του δήμου Πασσαρώνος θα συνεχίσει ο δήμος Κόνιτσας, με στόχο τη διεύρυνσή της σε όλους τους δήμους του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ