Τετάρτη 9 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ
Σε τρεις βδομάδες το πόρισμα

Σε τρεις βδομάδες τριμελής ομάδα καθηγητών από Πολυτεχνεία της χώρας θα καταθέσει στη Βουλή πόρισμα για τις διαθέσιμες ραδιοφωνικές συχνότητες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Την απόφαση αυτή πήρε χτες η Επιτροπή Αποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής και στην επιτροπή θα μετέχουν οι καθηγητές Χ. Καψάλης από το ΕΜΠ, Ι. Σάχαλος από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και Α. Μαράς από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που καθόρισε η επιτροπή, οι καθηγητές θα ερευνήσουν πόσοι σταθμοί μπορούν να εκπέμπουν με γνώμονα την απαραίτητη πολυφωνία και από πού θα εκπέμπουν (Πάρνηθα, Υμηττό ή αλλού). Θα λάβουν επίσης υπόψη τους την ασφάλεια των πτήσεων στο νέο αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς και τη διεθνή πρακτική και εμπειρία. Οι καθηγητές, για να καταλήξουν στο πόρισμα, θα συμβουλευτούν όπως ζήτησαν και οι ίδιοι την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το υπουργείο Μεταφορών και την ΕΡΤ.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης ζήτησε να μην υπάρξει σε καμία περίπτωση μείωση της ισχύος των πομπών της ΕΡΑ, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση αντικειμενικά θα ωφελήσει τους ιδιωτικούς σταθμούς πολύ περισσότερο που ακούγονται και φωνές για τη μείωση ακόμα και των συχνοτήτων της κρατικής ραδιοφωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ