Σάββατο 25 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Τουλάχιστον 74 φοιτητές εκτός εστίας!

Παράσταση διαμαρτυρίας έκανε το ΜΑΣ στον πρύτανη για την άμεση ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο

Στιγμιότυπο από τη δυναμική κινητοποίηση φοιτητών στην πρυτανεία
Στιγμιότυπο από τη δυναμική κινητοποίηση φοιτητών στην πρυτανεία
Την άμεση ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο για όσους φοιτητές έμειναν εκτός της φοιτητικής εστίας διεκδίκησαν προχθές δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Πατρών με παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν στον πρύτανη. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 74 φοιτητές μένουν εκτός εστιών, ενώ ο αριθμός αυτός θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στα μέσα του Φλεβάρη όπου θα γίνει η κλήρωση για τους περίπου 30 αλλοδαπούς και ομογενείς φοιτητές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον πρύτανη του ιδρύματος, εκείνος επέμεινε στη θέση του, αποδίδοντας τις ευθύνες για τα ελάχιστα διαθέσιμα δωμάτια της εστίας σε φοιτητές που έχουν εδώ και αρκετά χρόνια ξεπεράσει τον κανονικό χρόνο φοίτησης, δηλώνοντας παράλληλα ότι προτεραιότητά του είναι να «αδειάσει» δωμάτια μεγαλοετών από την Εστία!

Το έτος φοίτησης δεν αποδεικνύει τίποτα, ξεκαθαρίζει το ΜΑΣ. «Γνωρίζουμε παιδιά που είχαν αναγκαστεί να διακόψουν τις σπουδές τους, παιδιά που δουλεύουν παράλληλα για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα. Οι περιπτώσεις ατόμων που μένουν στην εστία και δεν σπουδάζουν είναι ελάχιστες, ακόμα και αυτούς να βρει, το πρόβλημα δεν θα λυθεί! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση για κάθε φοιτητή! Ο πρύτανης καταφεύγει σε αυτή τη συντριπτική μειοψηφία εστιακών, τους τσουβαλιάζει μαζί με τα φτωχόπαιδα της εστίας, που παλεύουν να τελειώσουν τις σπουδές τους, για να αποφύγει να απαντήσει στο πού θα μείνουν οι 100 φοιτητές που πετάχτηκαν στο δρόμο. Δηλώνει πως δεν μπορεί να βρει χρήματα για ενοικίαση δωματίων, όταν την ίδια στιγμή η επιχειρηματική λειτουργία στο Πανεπιστήμιο εντείνεται, τεράστια ποσά πηγαινοέρχονται μεταξύ επιχειρήσεων, εργαστηρίων, Τμημάτων του Πανεπιστημίου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Μετώπου.

Ο πρύτανης ισχυρίστηκε στο τέλος της κινητοποίησης πως θα κάνει προσπάθεια για την ενοικίαση ενός μικρού αριθμού δωματίων. Τη Δευτέρα αντιπροσωπεία των δυνάμεων του ΜΑΣ θα ξαναβρεθεί στην Πρυτανεία.

Παράλληλα, οι δυνάμεις του ΜΑΣ εξέφρασαν προβληματισμό για τις συζητήσεις που γίνονται για διαγραφές φοιτητές μεγάλων ετών, παρά τη δήλωση του πρύτανη ότι δεν θα γίνει καμία διαγραφή όσο βρίσκεται σε αυτή τη θέση. «Στο νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ διατυπώνεται η θέση για "αυτοδίκαιες διαγραφές φοιτητών", στον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου, που σε λίγο καιρό θα δημοσιοποιηθεί, θα διατυπώνονται "οι όροι και προϋποθέσεις για τη συνέχιση της φοίτησης μετά το πέρας του κανονικού της χρόνου"! Αυτή η κατεύθυνση δίνεται από το προσχέδιο του νέου Κανονισμού για ΑΕΙ που φέρει την υπογραφή της Συνόδου των Πρυτάνεων. Η προσωπική δέσμευση του πρύτανη, λοιπόν, δεν μπορεί να αποτελεί παρηγοριά», επισημαίνει το ΜΑΣ και καλεί τους φοιτητές να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε σχολή, ώστε να μπλοκάρουν την εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ