Σάββατο 25 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Μειώνει «περιττούς» για το κεφάλαιο ελέγχους

Νέες διευκολύνσεις στη δράση των επιχειρήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση με την επερχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία «απλοποίησης των διαδικασιών αδειοδότησης».

Χτες πραγματοποιήθηκε ευρεία υπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης των γγ Εσωτερικών, Λιμενικής Πολιτικής και του αναπληρωτή γγ του ΕΟΤ, με αντικείμενο το επερχόμενο σχέδιο νόμου, με το οποίο, όπως είπε ο Κ. Χατζηδάκης, «θα έρθουν τα πάνω-κάτω στις διαδικασίες της αδειοδότησης των επιχειρήσεων». Οπως έχει ανακοινωθεί, το τελευταίο διάστημα, το σχετικό νομοσχέδιο σκοπεύει την κατάργηση μιας σειράς υποχρεωτικών σήμερα διαδικασιών για την αδειοδότηση επιχειρήσεων και την αντικατάστασή τους με μία απλή «δήλωση συμμόρφωσης» του επιχειρηματία. Επιπλέον, θα καταργηθούν οι έλεγχοι πριν την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης από τους αρμόδιους κατά τομέα κρατικούς φορείς και θα γίνονται στη συνέχεια από νέα «ανεξάρτητα» όργανα που θα συσταθούν επίσης από το σχετικό νόμο.

Η κυβέρνηση, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, όπως δήλωσε χτες ο Κ. Χατζηδάκης, θέλει να στείλει το μήνυμα ότι «η Ελλάδα γίνεται μια χώρα πράγματι φιλική στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις», έχοντας ως βασικό χαρακτηριστικό την έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης με μια απλή υπεύθυνη δήλωση. Ο νόμος αυτός θα έχει το χαρακτήρα «πλαισίου», στον οποίο θα καταρτιστούν στη συνέχεια νομοθετήματα που θα ρυθμίζουν τα του τομέα ευθύνης των συναρμόδιων υπουργείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μειώνει «περιττούς» για το κεφάλαιο ελέγχους (2014-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ