Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ημερολόγια γυναικών

Γυναικείες φιγούρες με τίτλο «Ημερολόγια γυναικών» παρουσιάζει η Ντόρα Αντωνιάδου, στην έκθεση έργων της που εγκαινιάστηκε χτες στην αίθουσα τέχνης «εποχές» (Κηφισίας 263, Κηφισιά). Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχινά «Οι εικόνες της πραγματικότητας και της μνήμης δημιουργούν συντεταγμένες. Ωστόσο τα θέματα συχνά φανερώνονται ως προσχήματα, προκειμένου η Ντ. Αντωνιάδου να υποβάλει τον ψυχισμό, την ατμοσφαιρικότητα, τα όνειρα και τις συντροφιές της μοναξιάς ατόμων, που θέλουν να ξεφύγουν από την φενάκη της ματαιοδοξίας, του ναρκισσισμού τους, της αυταπάτης».

«Η αναμονή, η αγωνία, η διστακτικότητα, η πίκρα, η χαρά, η γεύση του έρωτα, της εγκατάλειψης, οι ώρες της περίσκεψης, η δικαίωση ή τα τραύματα των συναισθημάτων, με τις επιβεβαιώσεις ή τις διαψεύσεις τους, αντανακλούν στις στάσεις των προσώπων και των σωμάτων αυτών των γυναικών, που θυμίζουν σελίδες αφηγήσεων από ημερολόγια κλειδωμένα σε συρτάρια».

Η Ντ. Αντωνιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Αλέκο Κοντόπουλο και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παρουσίασε έργα της σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ δημιουργίες της κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Η έκθεση στην γκαλερί «εποχές» θα διαρκέσει μέχρι τις 31 του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ