Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κινητοποιήσεις κόντρα σε διαθεσιμότητα - απολύσεις

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στο συγκρότημα του «Ευκλείδη»

MotionTeam

Από τη χθεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στο συγκρότημα του «Ευκλείδη»
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και την υποβάθμιση της Παιδείας πραγματοποίησαν χθες το πρωί εκπαιδευτικοί και μαθητές της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, προχώρησαν σε αποκλεισμό του σχολικού συγκροτήματος «Ευκλείδη» και στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης, όπου διαδήλωσαν για λίγη ώρα έξω από ιδιωτικό ΙΕΚ. Η πορεία επέστρεψε και πάλι στο σχολικό συγκρότημα. Η κινητοποίηση συνεχίστηκε με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία του απογευματινού κύκλου και των νυχτερινών σχολείων του «Ευκλείδη». Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και η ΟΛΜΕ είχαν κηρύξει διαδοχικές τρίωρες στάσεις εργασίας.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε χτες το πρωί και στην Αθήνα, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και συνάδελφοί τους που συμμετείχαν στη στάση εργασίας που κήρυξαν οι Β' και Γ' ΕΛΜΕ συγκεντρώθηκαν εκεί, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της συμβολής των οδών Γαλατσίου και Ταϋγέτου με τη συμμετοχή και μαθητών και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέσα στο σχολικό συγκρότημα, ενημερώνοντας γονείς και μαθητές για τα αιτήματά τους.

Στο μεταξύ, η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ το περασμένο Σάββατο αποφάσισε κινητοποιήσεις σε όλες τις πόλεις την Παρασκευή 31 Γενάρη και 24ωρη απεργία στις 7 Φλεβάρη, ημέρα που εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο ΣτΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, εντάσσοντας τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών στο συνολικό πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο νέο σχολείο των επιχειρήσεων, έναν αγώνα που πρέπει να δοθεί μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ