Κυριακή 20 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Κουζίνα και ατυχήματα

Οι δουλιές του σπιτιού γίνονται πολλές φορές αιτία πρόκλησης ατυχημάτων και ιδιαίτερα στο χώρο της κουζίνας, που η νοικοκυρά περνάει ένα μεγάλο διάστημα της μέρας.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως στην κουζίνα συμβαίνουν τα περισσότερα ατυχήματα, από ένα μικρό κόψιμο με μαχαίρι, έως την πρόκληση σοβαρού εγκαύματος.

Σήμερα θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν για να διατηρήσετε την ακεραιότητά σας δουλεύοντας στην κουζίνα του σπιτιού σας.

  • Οταν μαγειρεύετε, καλό είναι να μη σας αποσπά την προσοχή σας κάποια άλλη δουλιά που τυχόν θέλετε να συνδυάσετε, π.χ., σκούπισμα, σιδέρωμα κ.ά., γιατί μπορεί να ξεχαστείτε και το φαγητό να χρειάζεται προσθήκη νερού, ή αν τηγανίζετε μπορεί το λάδι να κάψει πολύ και να γίνει αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς. Επίσης, θα πρέπει να προσέξετε πώς θα τοποθετήσετε τα σκεύη στις εστίες. Καλό είναι να μην υπερβαίνουν σε μέγεθος τις εστίες γιατί μπορεί να στραβώσει το μάτι και να μην εφαρμόζει σωστά το κάτω μέρος του σκεύους ή ακόμη και να σπάσει το μάτι από το βάρος με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμη και ηλεκτροπληξία. Επίσης, τα σκεύη που έχουν χερούλι, μικρές κατσαρόλες ή τηγάνια, θα πρέπει να τα γυρίζετε προς το εσωτερικό μέρος του πλατό των εστιών, για να μην το παρασύρετε στο πέρασμά σας.
  • Οταν πλένετε τα μαχαιροπίρουνα, θα πρέπει να τα στραγγίζετε ανάποδα, με την κοφτερή πλευρά προς τα κάτω. Ετσι θα αποφύγετε να καρφωθούν στο χέρι σας την ώρα που θα χρειαστείτε ένα κουτάλι, και μάλιστα τη στιγμή που στην κουζίνα περιφέρονται τα μικρά παιδιά.

Χ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ