Παρασκευή 31 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κάλυψη στην «Καριπίδης» από την κυβέρνηση

Το δρόμο ακόμα και για απολύσεις χωρίς αποζημίωση στρώνει η κυβέρνηση, όπως φάνηκε χτες από τις απαντήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, για τις παράνομες απολύσεις σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης ελαστικών ειδών «Καριπίδης». Ο υφυπουργός προέτρεψε τους εργαζομένους που διεκδικούν αποζημιώσεις και επαναπρόσληψη, να πάνε στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους.

Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός αποφάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται αποζημίωση και οι απολύσεις τους είναι παράνομες, «εφόσον πρόκειται για μεταβίβαση και συνέχεια της επιχείρησης» και «αν οι απολύσεις έγιναν πριν από τη μεταβίβαση της επιχείρησης»! Αυτά όταν εν μία ριπή στις αρχές του Γενάρη η εργοδοσία απέλυσε όλους τους εργαζομένους και έστειλε μάλιστα με δικαστικό κλητήρα τα χαρτιά της απόλυσης με τη δήλωση ότι δεν θα τους δώσει αποζημίωση γιατί δεν έχει!

Να σημειωθεί ακόμα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη βουλή ο Χρ. Κατσώτης, η επιχείρηση φαίνεται πως ανήκει σε άλλον εργοδότη, ο οποίος, ανάμεσα στους εργαζομένους που έχει προσλάβει, εμφανίζει και τους δύο πρώην ιδιοκτήτες, προκαλώντας επιπλέον ερωτήματα. Επιπρόσθετα, σε θέσεις όπου απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό, όπως το ζυμωτήριο, έχει προσλάβει νέους ανειδίκευτους μέσω των γνωστών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ - που προσφέρουν φτηνή εργατική δύναμη στους επιχειρηματικούς ομίλους - θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ