Παρασκευή 31 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Φάμπρικα σεμιναρίων για την προώθηση της αξιολόγησης

Φάμπρικα σεμιναρίων για τη νομιμοποίηση και προώθηση της αξιολόγησης στα σχολεία έχει ανοίξει το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών!

Εχει ήδη διοργανώσει δυο σεμινάρια για την «αυτοαξιολόγηση στη σχολική μονάδα» και από τώρα μέχρι και το Μάρτη διοργανώνει άλλα τέσσερα σεμινάρια επιμόρφωσης. Τα δυο από αυτά αφορούν και πάλι στην «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας», το άλλο αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το τέταρτο έχει τίτλο «Social Media: Κάνοντας τα πρώτα Βήματα - Υλοποιώντας τη Στρατηγική της αξιολόγησης» με στόχο την αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην υλοποίηση προγραμμάτων αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου!

Το κόστος παρακολούθησης των σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς ξεκινά από 50 ευρώ (για αυτούς που έχουν παρακολουθήσει ήδη ένα από τα πρώτα σεμινάρια που διοργάνωσε το Κέντρο) και φτάνει μέχρι τα 120 ευρώ! Με το πέρας της «επιμόρφωσης» θα δίνεται και πιστοποιητικό.

Μάλιστα, προκειμένου να αντλήσει πελάτες από το χώρο των εκπαιδευτικών, των σχολικών συμβούλων και των διευθυντών σχολικών μονάδων, το Κέντρο Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου ενημερώνει ότι... «σύμφωνα με την από 03-05-2013 υπουργική απόφαση, με την έναρξη του σχολικού έτους 2013-2014, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας με τη μέθοδο της αυτοαξιολόγησης, θα εφαρμοστεί σε όλες τις σχολικές μονάδες Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Δηλαδή, διαμηνύει ότι η αξιολόγηση - στην οποία αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί - θα εφαρμοστεί έτσι κι αλλιώς, οπότε τους καλεί να συμβιβαστούν και να πάνε να επιμορφωθούν κιόλας για το πώς θα την κάνουν, καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Τα σεμινάρια και οι πιστοποιήσεις που πουλούν τα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια έχουν πληθύνει και αποτελούν μια ακόμα «μπίζνα» των ΑΕΙ. Εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις για ανταποδοτική λειτουργία των ιδρυμάτων, πολλά πανεπιστήμια έχουν αρχίσει να φτιάχνουν και να πουλούν ταχύρρυθμα προγράμματα επιμόρφωσης που παρέχουν βεβαιώσεις και πιστοποιητικά παρακολούθησης, λειτουργώντας σαν μαγαζιά κατάρτισης ή σαν ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Ταυτόχρονα, μέσα από αυτή την «μπίζνα» προωθούν το πνεύμα και το γράμμα της κυρίαρχης πολιτικής, όπως κάνει στην προκειμένη περίπτωση το Πανεπιστήμιο Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ