Κυριακή 9 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
φωτο 1

Στη μνήμη του συντρόφου μας ΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ, που με την προσωπική του ζωή και την πολιτική συνδικαλιστική του δράση, τίμησε τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ το ποσό των 500 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εργοστασίων Ανατολικού Τομέα, της οποίας ήταν μέλος.

Οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Εργοστασίων

Αν. Τομέα Θεσ/νίκης

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου μας γιου, συζύγου και πατέρα, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΡΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, που «έφυγε» από κοντά μας στις 12.2.2010, προσφέρουμε στο Κόμμα 300 ευρώ.

Ντίνα Χαρού

Ελένη Κατροδαύλη

Θοδωρής Χαρός

***

φωτο 1

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ του Ισαάκ, από το Περιστέρι του Κιλκίς, υπήρξε αξιωματικός του ΕΛΑΣ. Το 1945 συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή με χαλκευμένες κατηγορίες. Μετά την αποφυλάκισή του, το 1960, συνέχισε να δραστηριοποιείται μέσα από την ΕΔΑ και αργότερα από το ΚΚΕ. Πέθανε το 1994.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη της γυναίκας του ΜΑΡΩΣ, που στάθηκε ακλόνητη στο πλευρό του και στο ΚΚΕ, οι ανιψιές του, Παρέσα και Ρόζα, προσφέρουν στο αθάνατο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς, 150 ευρώ.

***

φωτό 2

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΤΑΣΑ του Κων/νου γεννήθηκε το 1926 στο Γερακαριό του Κιλκίς, από εύπορη οικογένεια. Στην Κατοχή όλη η οικογένειά της πήρε μέρος στην Ε.Α. Η ίδια ήταν στέλεχος της ΕΠΟΝ. Το 1947 γύρισε από την Ικαρία, όπου ήταν εξόριστη, και κατατάχτηκε στο ΔΣΕ. Σκοτώθηκε στον Γράμμο το 1949, στην προσπάθειά της να μεταφέρει τραυματία συναγωνιστή της.

Η ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ του Γεωργίου, γεννήθηκε το 1931 στο Γερακαριό του Κιλκίς. Ολη η οικογένειά της πήρε μέρος στον αγώνα ενάντια στους κατακτητές και στους ντόπιους συνεργάτες τους. Κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, μόλις 15χρονη. Σκοτώθηκε το 1949 στην περιοχή της Φλώρινας.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΟΛΓΑ
Στην αθάνατη μνήμη των δύο ηρωίδων, η Παρέσα Κοτσαλίδου προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς, 150 ευρώ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του λατρευτού συζύγου και πατέρα μας, που «έφυγε» από τη ζωή στις 27.1.14, ΒΑΣΙΛΗ Λαζ. ΜΠΑΜΠΑ, προσφέρουμε στο Κόμμα του, 300 ευρώ.

Η σύντροφός του στη ζωή και τον αγώνα, Παρασκευή (Βούλα) και τα παιδιά του: Αννα, Λάζαρος, Κική.

Στις 23 Φλεβάρη γίνεται το μνημόσυνό στο Λιβάδι

***

φωτο 2

Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ του Συμεών γεννήθηκε στο Γερακαριό του Κιλκίς το 1932. Στην κατοχή η οικογένειά του πήρε μέρος στην Ε.Α. και ο ίδιος ήταν αετόπουλο. Ηταν σταθερός και αταλάντευτος στην κομμουνιστική ιδεολογία. Πέθανε το 2008.

Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ του Συμεών, αδελφός του Βαγγέλη, ήταν ΟΚΝίτης προπολεμικά και στέλεχος της ΕΠΟΝ και ΕΛΑΣίτης στην Κατοχή. Το 1946 εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Το καλοκαίρι του 1947 έδωσε τα νιάτα του για το καλό του λαού και ήταν, μόλις, 23 ετών.

Στην αξέχαστη μνήμη του άντρα της Βαγγέλη και του κουνιάδου της Λεωνίδα, η Ρόζα Λαζαρίδου προσφέρει στο αθάνατο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Κιλκίς, 150 ευρώ.

***

φωτο 4

Η Μαρία Καραμανώλη από το Μυλοχώρι Κιλκίς προσφέρει 300 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΤΟ Κιλκίς, στη μνήμη:

ΤΑΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
ΤΑΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ
Του συζύγου της ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑΝΝΗ του Μανώλη, μέλους της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ, ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ και αξιωματούχου του μηχανικού της 6ης Μεραρχίας του Δ.Σ.

Του γαμπρού της ΚΩΣΤΕΑ ΒΑΓΓΕΛΗ παιδί της πολιτικής προσφυγιάς.

Της αδελφής της ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑΣ του Κυριάκου, μαχήτριας του Δ.Σ. που πιάστηκε το 1948, καταδικάστηκε σε θάνατο αλλά γλίτωσε, γιατί ήταν ανήλικη. Πέρασε 4 χρόνια στις φυλακές ανηλίκων Καλλιθέας, πέθανε το 1993.

Του πατέρα της ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ.

Της μητέρας της ΟΛΓΑΣ, αγωνίστριας της Ε.Α.

Του πεθερού της ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΜΑΝΩΛΗ, που δολοφονήθηκε από φασίστες Βούλγαρους.

Του κουνιάδου της ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, μαχητή του Δ.Σ., αρχινοσοκόμου, που σκοτώθηκε στον Γράμμο το 1949.

Του ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ ΜΑΝΩΛΗ, γιού του Γιάννη.

***

φωτο 1

Στις 27-10-2012 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του σ. ΤΣΟΜΠΛΕΚΤΣΗ ΓΙΑΝΝΗ.

Η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω ΚΟΒ Ν. Ζίχνης Σερρών, 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ. Το Κόμμα που αγάπησε και ψήφιζε μέχρι τέλος της ζωής του.

***

Οι γονείς μου, ο ΑΡΕΘΑΣ και η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (Κατίνα) ΧΑΤΖΗ, γεννήθηκαν τον Απρίλη του 1939 και τον Απρίλη του 1943 αντίστοιχα, στα χωριά Μηλίνα και Λαύκος στο Πήλιο Μαγνησίας. Ανθρωποι του μόχθου, γεννημένοι μέσα στη φτώχεια, περήφανοι, αξιοπρεπείς. Εζησαν μια ζωή με μεγάλες δυσκολίες. Λίγες και μετρημένες οι χαρές, όπως και όλων των ανθρώπων της βιοπάλης. Από πολύ μικρή ηλικία, κυριολεκτικά από τα πέντε τους, μπήκαν στη δουλειά για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Ιδιαίτερα αγαπητοί και οι δύο στον περίγυρό τους. Ο πατέρας μου, ως ναυτεργάτης με τα πλοία της πρώην ΑΓΕΤ στο Βόλο, χαίρονταν αναγνώρισης των φίλων και των συναδέλφων του, για την αλληλεγγύη, την ειλικρίνεια και την απίστευτη γενναιότητά του. Στην κοινή πορεία της ζωής τους, για όσο πρόλαβαν να τη ζήσουν μαζί, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ίδια αρρώστια και οι δυο. Μετά από πολύ σκληρή, άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο πατέρας μου έφυγε τον Δεκέμβρη του 1997 στα 58 του χρόνια και η μητέρα μου τον Δεκέμβρη του 2000 επίσης στα 58. Χωρίς να το ξέρουν, με τη στάση τους, διαπαιδαγώγησαν τα παιδιά τους με το παράδειγμα του ανθρώπου που παραμένει αλύγιστος παρά τις δυσκολίες. Οι γονείς μου δεν ήταν μέλη του κόμματος, ούτε ψηφοφόροι του. Ηταν πολύ απλά παιδιά της τάξης τους, της εργατικής, αυτής της τάξης που τα συμφέροντά της υπηρετεί το ΚΚΕ.

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Στη μνήμη τους, η κόρη τους σ. Ειρήνη Χατζή, ο σ. Τάσος Βασιλακάκης και οι κόρες τους, Βασιλεία και Γεωργία Βασιλακάκη, προσφέρουν στο ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παιονίας (Πολύκαστρο) Κιλκίς.

***

φωτο 1

Στις 4 Γενάρη 2014 «έφυγε» η μάνα που στάθηκε το στήριγμα στους κοινωνικούς, πολιτικούς αγώνες. Η μάνα που με πράξεις μου δίδαξε τους αγώνες της ζωής.

Στη μνήμη της δίνω 20 ευρώ στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Θεσ/νίκης.

Συντρόφισσα Τερζηβασιλειάδου Ρένα

* Στη μνήμη της αγαπημένης μου ξαδέρφης ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, και της γλυκιάς μου θείας ΚΟΝΔΥΛΕΝΙΑΣ ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, δίνω 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Θεσ/νίκης.

Χατζηγιάννη Ρούλα

***

φωτο 1

Αγαπημένε μου Σύντροφε ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ πέρασαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγες», στις 14 Φεβρουαρίου 2008. Αφησες κενό δυσαναπλήρωτο. Με τις λίγες δυνάμεις που μου απομένουν, συνεχίζω τώρα μόνη.

Στην άσβεστη μνήμη σου, για τα 95 χρόνια του Κόμματός μας και για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανάληψης που ήσουν και μέλος της ως την τελευταία σου πνοή.

Η συντρόφισσά σου, Ελένη Διαμαντή

***

φωτο 1

Στις 3 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος του ΚΚΕ, ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Σε όλη του τη ζωή αταλάντευτα πιστός στις Θέσεις και τις Ιδέες του ΚΚΕ. Κυνηγήθηκε και εξορίστηκε σε Μακρόνησο, Ικαρία, Αη Στράτη.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
Στη μνήμη του, ο γιος του Αγγελος, προσφέρει στο αγαπημένο του κόμμα, 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου.

***

φωτο 1

Στη μνήμη του σ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ, η γυναίκα του Νίκη, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου.

***

φωτο 1

Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου απεβίωσε στις 29/11/2013 σε νοσοκομείο της Κολωνίας. Επιθυμία της ήταν να ταφεί στον τόπο που γεννήθηκε. Η κηδεία της έγινε στις 7/12/2013 στο χωριό Πολύμυλος Κοζάνης. Ηταν θυγατέρα της Ελισάβετ και του Γεωργίου Τσακελίδη. Καταγόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και ο πατέρας της πολέμησε και στον Ιταλικό πόλεμο στην Αλβανία το 1940. Από νεαρή ηλικία βγήκε στη βιοπάλη για να συνδράμει στην επιβίωση της οικογένειάς της. Οταν «άνοιξε ο δρόμος» για τη Γερμανία έφυγε από τις πρώτες, όπως εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, για να εργαστεί. Εκεί γνωριστήκαμε στους αντιδικτατορικούς, εργατικούς αγώνες και στο κίνημα Ειρήνης. Γρήγορα παντρευτήκαμε και αποκτήσαμε και μια κόρη, τη Φωτεινή. Η Μαρία αγαπήθηκε με την πρώτη γνωριμία από τους δικούς μου και τους αγάπησε. Στην κηδεία της, εκτός των συγγενών και συγχωριανών της, παραβρέθηκαν φίλες και φίλοι από τον Εύοσμο Θεσ/νίκης, από το Σύλλογο Γυναικών Ευόσμου που ήταν μέλος, από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ευόσμου και την ΚΟΒ ΚΚΕ Ευόσμου. Τον επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ευόσμου. Εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα του Πολύμυλου που σε φιλοξενεί. Καλό σου ταξίδι. Αναπαύσου. Μας λείπεις, δε θα σε ξεχάσουμε.

Στη μνήμη της Μαρίας και προς τιμή των 95 χρόνων ζωής, αγώνων, θυσιών, αλλά και ελπίδας του ΚΚΕ, προσφέρουμε μέσω ΚΟΒ Ευόσμου Θεσσαλονίκης 300 ευρώ.

Ο σύζυγος Παπαδόπουλος Γιώργος, η κόρη Φωτεινή

* Στη μνήμη της καλής και αξέχαστης φίλης μου ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που έφυγε από κοντά μας στις 29/11/2013, προσφέρω 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ευόσμου Θεσαλονίκης.

ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Ελένη Ευθυμιάδου, Χειμαδιό Κιλκίς

***

φωτό 1

Στις 6 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 2 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ, κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, μάχιμος «μπολσεβίκος» μέχρι το τέλος.

Στη μνήμη του και τη μνήμη όλων των παλικαριών συναγωνιστών του, στο πρώτο και δεύτερο αντάρτικο, με σεβασμό και συγκίνηση, συνεισφέρω στο Κόμμα μας 200 ευρώ.

Η σύζυγός του Ελένη Καμαρινού.


ΒΑΡΒΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
ΒΑΡΒΑΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

Δημήτρης Χαρός
Δημήτρης Χαρός

ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΩΣΤΕΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Χρήστος Παπαϊωάννου
Χρήστος Παπαϊωάννου

ΤΣΟΜΠΛΕΚΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΜΠΛΕΚΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΠΑΜΠΑΣ Λάζ. ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΠΑΜΠΑΣ Λάζ. ΒΑΣΙΛΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, μετανάστης από Πολύμυλο Κοζάνης
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, μετανάστης από Πολύμυλο Κοζάνης

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Συμεών, αδελφός του Βαγγέλη - γεννήθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Συμεών, αδελφός του Βαγγέλη - γεννήθηκε στο Γερακαριό Κιλκίς

ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΟΝΔΥΛΕΝΙΑ, ΚΟΒ Νεάπολης Θεσ/νίκης
ΤΕΡΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΟΝΔΥΛΕΝΙΑ, ΚΟΒ Νεάπολης Θεσ/νίκης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ