Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συμφωνία για ασφαλή έξοδο αμάχων από τη Χομς

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Ξεκίνησε χτες η εφαρμογή της συμφωνίας για άμεση έξοδο περίπου 3.000 αμάχων από συνοικίες της κεντρικής συριακής πόλης Χομς που ελέγχουν «αντικαθεστωτικές» δυνάμεις και στην οποία κατέληξαν χτες Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και αξιωματούχοι του ΟΗΕ.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι είχε επιτευχθεί συμφωνία και για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρόφιμα και φάρμακα στην ίδια πόλη.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Ρώσος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη, Βιτάλι Τσούρκιν, είχε ταχθεί ενάντια στην πρόταση των ΗΠΑ για την έκδοση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας για τη βελτίωση της πρόσβασης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία.

Νωρίτερα χτες ο Ελληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, είχε διαψεύσει τις πληροφορίες για πιθανούς κινδύνους στη Μεσόγειο από την εν πλω καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου, διαβεβαιώνοντας ότι στο πλαίσιο του Διεθνούς Οργανισμού για την Καταστροφή των χημικών όπλων δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να προβλέπει απόρριψη ουσιών ή αποβλήτων, είτε στη θάλασσα είτε στο έδαφος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ