Τρίτη 11 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Καταδίκη του ευρωμονόδρομου με ισχυρό ΚΚΕ

Τοποθέτηση του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο

Την πολιτική ΕΕ και αστικών κυβερνήσεων που μαζί με την Τοπική Διοίκηση, δήμους και περιφέρειες, ρίχνουν ολοένα μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες του λαού, κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Απέναντι στη δημοτική αρχή (εκλεγμένη με στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγων, Δράσης), την αξιωματική αντιπολίτευση (ΝΔ), αλλά και κάθε άλλη δύναμη που αποδέχεται τον ευρωμονόδρομο, ο Νίκος Σοφιανός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η κυρίαρχη πολιτική όπως υποστηρίζεται και εφαρμόζεται και από τη δημοτική αρχή, είχε ως αποτέλεσμα τη γενικευμένη φορομπηξία σε βάρος του λαού της Αθήνας με το 70% των εσόδων στον προϋπολογισμό του δήμου να προέρχεται από φόρους, τέλη, παράβολα, πρόστιμα. Στο διάστημα από το 2011 έως σήμερα στα όρια του δήμου, ως συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις και η δημοτική αρχή, έκλεισαν 50 σχολικές μονάδες, 8 παιδικοί σταθμοί, 5 νοσοκομεία. Απολύθηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι, υπολογίζεται ότι χάθηκαν 5.000 θέσεις εργασίας στο δήμο, που πλέον αντικαθιστώνται με συμβασιούχους δίχως δικαιώματα. Προχωρά η ιδιωτικοποίηση κομμάτι - κομμάτι βασικών υπηρεσιών του δήμου όπως η συντήρηση των απορριμματοφόρων. ΜΚΟ και επιχειρηματικά συμφέροντα αναλαμβάνουν λειτουργίες του δήμου, όπως διανομή συσσιτίων ή συντήρηση και μικροαναπλάσεις δημόσιων χώρων, διαχειριζόμενοι κονδύλια που θα έπρεπε να τα διαχειρίζεται ο δήμος με κεντρικό σχέδιο στήριξης του κόσμου που βρίσκεται σε κατάσταση ένδειας.

Προειδοποίησε ότι καθώς η ΕΕ βάζει ήδη τη σφραγίδα της στους δήμους και τις περιφέρειες, με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των κρατών - μελών όπως ορίζει ότι θα καταρτίζονται από φέτος, μηδενίζονται σταδιακά ΚΑΠ και ΣΑΤΑ, όλα τα λειτουργικά και άλλα κόστη της Τοπικής Διοίκησης μεταφέρονται στο λαό, ακριβώς στη λογική της μετακύλισης της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού ώστε το μεγάλο κεφάλαιο να την περάσει αλώβητο.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, στους προϋπολογισμούς του Δήμου Αθήνας δεν προβλέπονται κονδύλια για αντιπλημμυρική προστασία και αντισεισμική θωράκιση, για αντιπυρική προστασία και ελεύθερους χώρους. Η κυβέρνηση, ενώ επιδίδεται σε ανθρωποκυνηγητό σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων, αφήνει ανενόχλητο το οργανωμένο έγκλημα (πορνεία και άλλα κυκλώματα) να υποβαθμίζει παραπέρα την ποιότητα ζωής στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας.

Ζήτησε συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των απόρων της Αθήνας, όλων των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη, έστω μέτρα - «ανάσες» όπως κατάργηση δημοτικών τελών, ο δήμος να μπει μπροστά ώστε να μην τους κόβεται το ηλεκτρικό ρεύμα, να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα ΜΜΜ.

Τέλος, κάλεσε το λαό στις ερχόμενες εκλογές να καταδικάσει την πολιτική του ευρωμονόδρομου που γεννά φτώχεια και δυστυχία για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, να δυναμώσει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ