Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία από τους εργαζόμενους στον «Αρβανιτίδη»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης έκαναν χτες οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε το πανελλαδικό επιχειρησιακό σωματείο. Συνεχίζουν τον αγώνα τους με 48ωρη απεργία στις 14 και 15/2, με απεργιακές συγκεντρώσεις την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο κατάστημα της οδού Β. Γεωργίου και το Σάββατο την ίδια ώρα στο κατάστημα της οδού Λαγκαδά.

Διεκδικούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα για τους τελευταίους 6 μήνες, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους σε περίπτωση που προχωρήσει η σχεδιαζόμενη μεταβίβαση της επιχείρησης, να διασφαλιστούν όλα τα ένσημά τους, καθώς η επιχείρηση οφείλει περίπου 25 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ.

Οι συνάδελφοί τους σε Γιαννιτσά και Κατερίνη έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα. Στο πλευρό τους στα Γιαννιτσά βρέθηκε χτες αντιπροσωπεία του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου, του κλαδικού των Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Επισιτισμού - Τουρισμού και του παραρτήματος των εργαζομένων σε «Καρφούρ - Μαρινόπουλος».

Στη χτεσινή κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ συμμετείχαν και εργαζόμενοι του «ΦΩΚΑ», διεκδικώντας από την κυβέρνηση έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000 ευρώ, καθώς η εργοδοσία τους οφείλει δεδουλευμένα 8 έως και 20 μηνών και έχουν καταδικαστεί σε απόλυτη ένδεια. Οι 500 εργαζόμενοι, από την ώρα που έκλεισαν τα καταστήματα, περιμένουν τις απολύσεις τους μέσα από την πτωχευτική διαδικασία που έχει κινηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ