Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Επτά μήνες απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων

Επτά μήνες παραμένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες που εργάζονται με συμβάσεις ανάθεσης έργου στα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και καλεί κυβέρνηση και Δήμο να πληρώσουν άμεσα τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες των σχολείων.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Οι καθαρίστριες, που κρατούν καθημερινά τα σχολεία των παιδιών μας καθαρά, στην πλειοψηφία τους είναι γυναίκες, αμείβονται με ποσά των 200 - 300 ευρώ το μήνα και, για πολλές από αυτές, αυτά τα χρήματα αποτελούν και το μοναδικό τους εισόδημα. Δυστυχώς πληρώνουν ακριβά και αυτές το στόχο της κυβέρνησης για "πρωτογενές πλεόνασμα".

Σοβαρότατες όμως είναι και οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Ορεστιάδας, που ως Πόντιος Πιλάτος ρίχνει την ευθύνη γενικά και αόριστα στην Κεντρική εξουσία και τον "Καλλικράτη" και αδιαμαρτύρητα διαχειρίζεται την αντιλαϊκή απολιτική της κυβέρνησης.

Καλούμε τις καθαρίστριες να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Απέναντι στη σημερινή κατάσταση χρειάζεται και οι ίδιες να ξεμπερδεύουν με πολιτικές και κόμματα που τους οδηγούν στην εξαθλίωση, να ξεμπερδεύουν με συμβιβασμένες συνδικαλιστικές και Δημοτικές παρατάξεις που αδιαμαρτύρητα διαχειρίζονται αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ