Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποιήσεις για σίτιση και στέγαση

Από παλιότερη κινητοποίηση
Από παλιότερη κινητοποίηση
Νόμος είναι οι ανάγκες μας, η ζωή με δικαιώματα. Σε αυτό εντάσσεται και η δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές. Απλά, χωρίς να χρειάζεται να επιδοθούν σε ένα κυνήγι δικαιολογητικών.

Αυτό απαίτησαν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από Νομική, Οικονομικό, Πολιτικό και ΜΜΕ κατά τη διάρκεια χτεσινής παράστασης διαμαρτυρίας που έκαναν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας. Ο εκπρόσωπος της Πρυτανείας, σύμφωνα με τους φοιτητές, υποστήριξε ότι ο νόμος δεν προβλέπει να τρώνε όλοι οι φοιτητές.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύση από όσους βάζουν πλάτη για να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτό που ακούσαμε είναι ότι εργαζόμενοι και φοιτητές πρέπει να αποδεχθούμε την περιβόητη νομιμότητα. Νόμος είναι οι ανάγκες μας», τόνισε μεταξύ άλλων, αμέσως μετά την συνάντηση, ο Παναγιώτης Στραβοπόδης από τις Επιτροπές Αγώνα Νομική Σχολή - ΜΜΕ.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ διεκδικούν: Να μην αποκλειστεί κανείς φοιτητής επειδή δεν πρόλαβε την προθεσμία υποβολής αίτησης για κάρτα σίτισης και να υπάρξει παράταση αν χρειαστεί. Να μην υπάρχει κανένα δικαιολογητικό για την έκδοση της κάρτας παρά μόνο το πάσο και να μην κλείσει καμία λέσχη σίτισης. Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.

Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ από όλο το Πανεπιστήμιο Αθήνας καλούν εκ νέου σε κινητοποίηση την Παρασκευή 14 Φλεβάρη στην Πρυτανεία, προκειμένου να απαιτήσουν να μη μείνει κανένας φοιτητής εκτός εστίας. Τονίζουν ότι υπάρχουν διαθέσιμα μόλις 120 δωμάτια στην εστία του ΕΚΠΑ, τη στιγμή που οι πρωτοετείς φοιτητές είναι 1.632 και οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι 350, ενώ οι φοιτητές που έκαναν πέρσι αίτηση και έμειναν εκτός εστίας είναι 250.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ