Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Μαύρες κορδέλες στην Καμάρα

Με μαύρες πλαστικές κορδέλες κύκλωσαν χτες το πρωί την Καμάρα, στη Θεσσαλονίκη, οι έκτακτοι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίμονη άρνηση του ΥΠΠΟ να προχωρήσει στην τροποποίηση των συμβάσεών τους, με βάση τον τελευταίο νόμο 2839/00 του υπουργείου Εσωτερικών «περί μονιμοποιήσεων».

Ο αποκλεισμός της Καμάρας από τις 10 το πρωί ως και τις 2 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Ενωση Εκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι περισσότεροι από τους συναδέλφους τους εργάζονται ως έκτακτοι περισσότερο από δέκα χρόνια στις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, αλλά δυστυχώς η ηγεσία του υπουργείου επικαλούμενη νομικίστικα προσχήματα προσπαθεί να τους αποκλείσει, διαιωνίζοντας μία κατάσταση η οποία δεν τιμά ούτε τους εργαζόμενους ούτε το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού».

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με αποκλεισμό της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης και του αρχαιολογικού χώρου της Βεργίνας στις 16 Μάη από τις 11 πμ έως τις 3μμ. Το σωματείο ανακοίνωσε και τη συμμετοχή των εργαζομένων στην πανελλαδική απεργία της 17ης Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ