Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Βδομάδα μέτριου βεληνεκούς με μία εξαίρεση

Βδομάδα μέτριου βεληνεκούς με μόνο μια αξιόλογη βρετανική ταινία δημιουργού ως εξαίρεση: «Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ» ο τίτλος της, σε σκηνοθεσία Κλίο Μπάρναρντ, μιας γυναίκας με ακαδημαϊκή κυρίως καριέρα στον κινηματογράφο. Βασισμένη χαλαρά η ταινία στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ εστιάζει στους φτωχούς κι ατημέλητους και «παράξενους» εφήβους Αρμπορ και Σουίφτι και γύρω από αυτούς υφαίνει πολλές πτυχές της βαθιά αληθινής ζωής στη Βρετανία που σπάνια απεικονίζεται στην οθόνη. Δεν ήθελα η ταινία μου να έχει ένα ξεκάθαρο πολιτικό περιεχόμενο, λέει η Μπάρναρντ. Να όμως που αυτό υπάρχει σε όλα τα κύτταρα ενός τόπου που οι οικονομικά περιθωριοποιημένοι έχουν καταστεί σχεδόν αόρατοι από μια «κουλτούρα» φερέφωνο του καταναλωτισμού κι ένα πολιτικό κατεστημένο φερέφωνο της αγοράς.

Πρεμιέρα κάνουν απόψε έξι συνολικά ταινίες, όπως η αμερικανική, ιδανική για την αγορά - για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου - «ΜΙΑ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» (2014) του Ακίβα Γκόλντσμαν. Κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος φαντασίας του Mark Helprin για μια διαχρονική ιστορία αγάπης που ταξιδεύει το θεατή σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, στο 1916 και το σήμερα. Πρεμιέρα και για την «VAMPIRE ACADEMY» (2014) σε σκηνοθεσία Μαρκ Γουότερς. Αμερικανική νεανική και ρομαντική ιστορία με έντονη δράση, φαντασία και μυστήριο, με πρωταγωνιστές τρία είδη βαμπίρ: Τα μορόι, τα στρογκόι και τα νταμπίρ. Το φιλμ βασίζεται στη λογοτεχνική σειρά έξι βιβλίων με τον ομώνυμο τίτλο και πρόκειται για την πρώτη ταινία ενός πολλά υποσχόμενου κινηματογραφικού franchise.

Πρεμιέρα επίσης για την ελληνική χαριτωμένη κωμωδία του Βαγγέλη Σεϊτανίδη «ΜΕ ΧΩΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» (2014) με πολλούς τηλεοπτικούς σταρ... Κι όλα αυτά, ενώ συνεχίζονται για δεύτερη βδομάδα οι προβολές του συγκλονιστικού «ΟΜΑΡ» στο ΑΣΤΥ και του κλασικού σοβιετικού αριστουργήματος «ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (Καλλιθέα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ