Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πολύμορφη δράση παντού

Στη δημιουργία νέου μπλόκου, στον κόμβο Αγίου Γεωργίου της ΕΟ Πύργου - Πατρών, προχώρησαν οι αγρότες της Ηλείας, ενώ ενισχύεται το μπλόκο στον κόμβο Μαραθιάς. Χτες έκαναν κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο και συμβολικό αποκλεισμό της ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας, στην είσοδο του Πύργου. Το μπλόκο της Ερμίτσας, θα κάνει αύριο κινητοποίηση στο Αγρίνιο. Στη Λέσβο, θα γίνει νέα αγροτική συγκέντρωση τη Δευτέρα στη Λάρσο.

Χτες, αγρότες από όλην τη Μεσσηνία έκαναν μαζική συγκέντρωση με τρακτέρ έξω από το υποκατάστημα της ΔΟΥ στην Καλαμάτα. Στο πλευρό τους βρέθηκε το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ. Χτες, αγρότες και των 4 μπλόκων της Αχαΐας άνοιξαν συμβολικά τα διόδια του Ρίου. Την περασμένη Κυριακή, μαθητές του Αιγίου είχαν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους αγρότες, με κείμενο που συνέταξαν οι ίδιοι και υπογράφηκε από δεκάδες συμμαθητές τους.

Χτες, στο μπλόκο στο Ανυφί έγινε σύσκεψη όλων των μπλόκων της Πελοποννήσου που συντάσσονται με τις αποφάσεις και το πλαίσιο του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Αγροτικών Μπλόκων, προκειμένου να καθοριστεί περαιτέρω η δράση τους. Αύριο Σάββατο, στο χώρο του μπλόκου θα γίνει συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας με θέμα την ανασύνταξη του συλλόγου. Θα ακολουθήσει γλέντι.

Χτες έγινε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Μακρακώμης. Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στα Χανιά θα γίνει σήμερα κινητοποίηση με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, συλλόγων αυτοαπασχολουμένων και φορέων. Στη Λήμνο, η Επιτροπή της ΠΑΣΥ καλεί σήμερα τους αγροτοκτηνοτρόφους σε προσυγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι και εκκίνηση στις 11 π.μ. για Μύρινα, όπου θα γίνει συγκέντρωση. Στη Ζάκυνθο, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος καλεί σε κινητοποίηση σήμερα στο Σαρακηνάδο.

Στην Εύβοια, την περασμένη Τετάρτη, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΥ και Αγροτικών Συλλόγων της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μαντουδίου με περισσότερα από 40 τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα. Απέκλεισαν συμβολικά την Τράπεζα Πειραιώς.

Μεγάλη συγκέντρωση έξω από την αντιπεριφέρεια Πέλλας, στην Εδεσσα, έγινε χθες με τη συμμετοχή αγροτών από τα έξι μπλόκα του νομού. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ). Σήμερα, οι αγρότες θα κάνουν νέα συγκέντρωση στην αντιπεριφέρεια Πέλλας και με μηχανοκίνητη πορεία θα κατευθυνθούν στη Σκύδρα, όπου θα αποκλείσουν συμβολικά την Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ).

Στην Κοζάνη, η Συντονιστική Επιτροπή του αγροτικού μπλόκου στη γέφυρα των Σερβίων καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους σε συγκέντρωση, σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Θα ακολουθήσει πορεία στη ΔΟΥ Κοζάνης και διαμαρτυρία στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ).

  • Με ανακοίνωσή της η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη της στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ