Παρασκευή 14 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
Εργατικό ατύχημα στο Σότσι

Ενα ακόμη ατύχημα αυτήν τη φορά, όχι αθλητικό, αλλά εργατικό σημάδεψε τα δρώμενα στους φετινούς Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό χτες ένας εργαζόμενος, μέλος του προσωπικού στο Sanki Sliding Center, παρασύρθηκε από έλκηθρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένα τα δυο του πόδια. Το ατύχημα έγινε λίγο πριν την έναρξη της επίσημης προπόνησης για το αγώνισμα του διπλού μπόμπσλεϊ και συνέβη όταν ο εργαζόμενος χτυπήθηκε από βοηθητικό έλκηθρο, το οποίο κινούνταν στην πίστα για να διασφαλίσει πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα πριν από την έναρξη των προσπαθειών των αθλητών. Οι συνθήκες κάτω απ' τις οποίες έγινε παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής ενώ βάση κανονισμού πρέπει απ' τα μεγάφωνα του σταδίου να γίνεται ενημέρωση για την παρουσία ελκήθρου στην πίστα. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο οποίος επισήμανε πως γίνεται έρευνα για τις συνθήκες.

  • Οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στο πρωτοεμφανιζόμενο αγώνισμα του slopestyle του ελεύθερου σκι με τρεις Αμερικανούς αθλητές τους Κρίστιανσεν, Κενγουέρθ και Γκόεπερ να καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντίστοιχα.
  • Σε προκριματικούς αγώνες χόκει επί πάγου των ανδρών είχαμε: Φινλανδία-Αυστρία 8-4, Ρωσία-Σλοβενία 5-2, Σλοβακία-ΗΠΑ 1-7, Τσεχία-Σουηδία 2-4, Λετονία-Ελβετία 0-1.
  • Μετά την πρωτιά στο διθέσιο Λουτζ η Γερμανία πήρε και το χρυσό στις σκυταλοδρομίες του αγωνίσματος με χρόνο 2.45.649 ενώ την ακολούθησαν στο βάθρο η Ρωσία (2.46.679) και η Λετονία (2.47.295).
  • Η Πολωνέζα Ζιστίνα Κόβαλτσικ πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο στο σκι δρόμων αντοχής (κλασική 10χλμ.) με επίδοση 28:17.8, δεύτερη η Κάλα (Σουηδία) με 28.36.2 και τρίτη η Γιάχαουντ απ' τη Νορβηγία με 28.46.1.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ