Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικό παραμύθι στο «Μπάντμιντον»

Ο «Κακός λευκός» επιδιώκει να ...«αξιοποιήσει» επιχειρηματικά τον παιδότοπο των άστρων, όπου τα παιδιά παίζουν, ονειρεύονται και σχεδιάζουν... Ο «κακός λευκός», πότε επιχειρηματίας που θέλει να κατασκευάσει ξενοδοχεία σε δάση, πότε τραπεζίτης που θέλει να επενδύσει, πότε πετρελαιάς που θέλει τον παγωμένο βράχο της Αρκτικής για να κερδίσει από εξορύξεις, είναι η μεγαλύτερη απειλή για τα παιδιά. Εκείνα όμως αντιμετωπίζουν, όλα μαζί ενωμένα, τον εφιάλτη-«κακό λευκό» που προσπαθεί με κάθε τρόπο να δελεάσει ένα ένα τα παιδιά για να «σπάσει» τον αγώνα τους. Γιατί τρέμει μην έρθει κάποτε η μέρα που θα καταργηθεί παγκοσμίως το χρήμα, η όγδοη μέρα της βδομάδας που λέγεται Πιτσικαρδή... Σύμμαχος των παιδιών ο μαέστρος της ζωντανής ορχήστρας, αλλά και «Ντελιβεράς της χαράς» που «οδηγεί μια μουσικλέτα πολυφωνική... που για βενζίνη καίει μουσική». Μαχήτρια της παιδικής παρέας ένα ευφάνταστο κορίτσι: Η «Ρία» - δηλαδή η Καβαλερία Ρουστικάνα (έτσι τη λένε στα όνειρά της!) - που φτάνει στον Παιδότοπο των Αστρων, αποδρώντας, ως συνήθως από την πραγματικότητα, καβάλα στην αγαπημένη της ζέβρα, με τις κόκκινες ρίγες, που τη λένε Πυτζάμα.

Πρόκειται για ένα παιδικό μουσικό παραμύθι που εκτυλίσσεται από τα Δάση των κλασικών παραμυθιών ως την Αρκτική και παρουσιάζεται στο θέατρο «Μπάντμιντον» από σήμερα Σάββατο έως και τις 23 Φλεβάρη.

Κείμενα - στίχοι Μαριανίνας Κριεζή. Μουσική Διονύση Τσακνή, ο οποίος διευθύνει την ορχήστρα και υποδύεται τον «Ντελιβερά της χαράς». Σκηνοθεσία Αννας Παναγιωτοπούλου - Φωκά Ευαγγελινού. Σκηνικά Γιώργου Γαβαλά - Γιάννη Μουρίκη. Κοστούμια Αναστασίας Αρσένη. Φωτισμοί Ελευθερίας Ντεκώ. Τον «Κακό λευκό» υποδύεται ο Αντώνης Λουδάρος και σε διπλή διανομή ο Μιχάλης Μαρίνος. Συμμετέχουν 25 ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ