Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία παραγωγών από τις λαϊκές αγορές

Την αντίθεσή τους στο νέο φορολογικό σύστημα, που επιβάλλει 13% φορολογία στο χωράφι, 27% προκαταβολή φόρου και 26% φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, διαδήλωσαν χτες οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, με κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών. Αντιδρούν, επίσης, στο κόστος παραγωγής και ζητούν κατάργηση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα. Ανάλογη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, έγινε και στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή παραγωγών από τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι παραγωγοί των Λαϊκών Αγορών είναι αγρότες που καλλιεργούν και διαθέτουν τα προϊόντα τους στο χωράφι, χονδρικώς ή πλανοδίως και στις λαϊκές αγορές. Οπως λένε, αυτό αποτελεί μία ενιαία δραστηριότητα. Το Υπουργείο όμως αντιμετωπίζει ως ξεχωριστή δραστηριότητα τη διάθεση ιδιοπαραγόμενων προϊόντων στις Λαϊκές Αγορές, ενώ την πώληση στα κιόσκια, σε πόστα στο χωράφι, χονδρικώς ή πλανοδίως, τη θεωρεί συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.

Οι αγρότες - πωλητές ζητούν να θεωρείται μία δραστηριότητα, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, απαλλαγή ποσού από τον Φόρο Εισοδήματος για την εργασία της οικογένειας στο χωράφι και να σταματήσουν τα υπέρογκα πρόστιμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ