Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ
Στο χέρι του λαού η διέξοδος προς όφελός του

Σε συγκέντρωση της ΚΟ Ηρακλείου μίλησε την Τετάρτη το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Κατάμεστη η αίθουσα «Ανδρόγεω» στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης
Κατάμεστη η αίθουσα «Ανδρόγεω» στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης
Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητάς της για τις ερχόμενες εκλογές η ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ πραγματοποίησε κεντρική πολιτική συγκέντρωση την Τετάρτη στην αίθουσα «Ανδρόγεω», με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Στέλιος Ορφανός, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, και ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου.

Επίσης, σύντομο χαιρετισμό, κατά τον οποίο εξέφρασαν τη στήριξή τους στο ΚΚΕ, απηύθυναν οι Νίκος Πατεράκης, πνευμονολόγος γιατρός, Γιάννης Δαλέζιος, επίκουρος καθηγητής Φυσιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, και Μανώλης Δανδουλάκης, δημοσιογράφος.

Ο Κύριλλος Παπασταύρου στην ομιλία του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και σημείωσε ότι αυτές δείχνουν πως όταν ο λαός μπαίνει κάτω από την ξένη γι' αυτόν σημαία της αστικής τάξης, παλεύει γι' αυτήν, τότε τον βρίσκουν συμφορές μεγάλες.

Υπογράμμισε ότι το ερώτημα που πρέπει να απασχολεί το λαό είναι εάν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ απαντά καταφατικά σε αυτό το ερώτημα, ότι υπάρχει διέξοδος προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ότι υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης, οικονομική ανάπτυξη που μπορεί να λειτουργεί με γνώμονα τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα, τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές, κοινωνικές ανάγκες. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι η πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική - λαϊκή εξουσία».


Ο ομιλητής σημείωσε ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική, δεν είναι για τη Δευτέρα Παρουσία: «Για τη Δευτέρα Παρουσία είναι οι αυταπάτες ότι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση, ότι μια κυβέρνηση σε αυτό το έδαφος θα ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική».

Αυτό που χρειάζεται, τόνισε ο Κ. Παπασταύρου, είναι να αποφασίσει ο λαός να την κάνει πραγματικότητα, να πειστεί για τη δύναμή του, να αποκτήσει αυτή την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται.

«Είναι στο δικό του χέρι και δεν είναι στο χέρι κανενός σωτήρα», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Υπάρχει δρόμος για να αποκτήσει ο λαός αυτοπεποίθηση, πίστη στη δύναμή του. Είναι ο δρόμος της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και της Λαϊκής Συμμαχίας, ο δρόμος για τον οποίο το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις, ένα ισχυρό κίνημα σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση που θα ορθώνεται σαν τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και θα ανοίγει το δρόμο για την προοπτική, την εξουσία».

«Αυτό είναι που λέμε μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση», επισήμανε, σημειώνοντας ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι βρίσκονται εκ των πραγμάτων στην αντιπολίτευση, αφού δεν είναι στην εξουσία, το ζήτημα είναι να το συνειδητοποιήσουν και να την ασκήσουν μαχητικά παντού.

«Το ΚΚΕ», τόνισε, «ξεκαθαρίζει ανοιχτά, παστρικά στο λαό. Οποιαδήποτε κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια του κεφαλαίου και των μονοπωλίων, δεν μπορεί να φέρει διέξοδο για το λαό ούτε καν την πολυπόθητη ανακούφιση. Πολύ περισσότερο που σήμερα έχει περάσει και η περίοδος που λόγω των δυνατοτήτων του, λόγω των συσχετισμών σε διεθνές επίπεδο, κάτι παραπάνω έδινε ο καπιταλισμός σε τμήματα εργαζομένων».

Σημείωσε ότι θα ήταν ιστορικό λάθος, που θα πλήρωναν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα, το ΚΚΕ να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση, να σπείρει ψευδαισθήσεις και αυταπάτες στους εργαζόμενους, όπως έχει άλλωστε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ