Πέμπτη 6 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ
Συγκέντρωση στον «Ευαγελισμό» για χαράτσια και ελλείψεις

Συμμετείχαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου και Λαϊκές Επιτροπές

Η δημιουργία του ΠΕΔΥ θα σημάνει πρόσθετο χαράτσι 120 εκ. ευρώ το χρόνο, κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»

Eurokinissi

Η δημιουργία του ΠΕΔΥ θα σημάνει πρόσθετο χαράτσι 120 εκ. ευρώ το χρόνο, κατήγγειλε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό»
Με τη συμμετοχή συνταξιουχικών σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών από Βύρωνα, Καισαριανή, Ζωγράφου, Καλλιθέα και το 3ο - 4ο Διαμέρισμα της Αθήνας, οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» έκαναν χτες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να καταγγείλουν τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης που ακρωτηριάζει τις παροχές για τους ασθενείς και συνθλίβει τους εργαζομένους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ευαγγελισμού (ΣΕΝΕ) Ηλίας Σιώρας κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι η επέκταση των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) «ετοιμάζει πρόσθετο χαράτσι 120 εκ. ευρώ το χρόνο» και ότι «ο Ευαγγελισμός, μετά από τα λουκέτα στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο Κέντρο Υγείας, όπου φορτώνεται με κατά 20% αυξημένα περιστατικά της ΠΦΥ».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμη ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βύρωνα και το Σωματείο Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών. Μετά από τη συγκέντρωση, αντιπροσωπεία εργαζομένων και συνταξιούχων έκαναν παράσταση στον υποδιοικητή του «Ευαγγελισμού», ο οποίος περιορίστηκε να πει ότι θα προσληφθούν στον «Ευαγγελισμό» 20 σχολικοί φύλακες, ως τραυματιοφορείς και κλιβανιστές.

Πρόκειται για σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων προσωπικού. Σύμφωνα με το σωματείο, λείπουν 180 ειδικευμένοι γιατροί, 60 ειδικευόμενοι, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό προσωπικό, 150 διοικητικοί, πολλές δεκάδες εργαζόμενοι στα παραϊατρικά, καθώς και τεχνικοί, με βάση τα παρωχημένα οργανογράμματα της δεκαετίας του '80 και χωρίς να υπολογίζονται οι σημερινές ανάγκες για υπηρεσίας υγείας και την ανάπτυξη τμημάτων και μονάδων.

Να σημειωθεί ότι ήδη στον «Ευαγγελισμό» έχει σφίξει η οικονομική θηλιά με τις άγριες περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση. Από 156 εκ. ευρώ το 2012, μειώθηκε σε 96 εκ. το 2013 και σε 80 εκ. ευρώ το 2014.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ