Πέμπτη 6 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Αναλγησία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Ο απροκάλυπτος εμπαιγμός από τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, ότι «δεν μπορεί να μπει σε επιστημονικά θέματα», ήρθε να συμπληρώσει τη βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, καθώς η ασθένειά τους δε συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις 43 μη αναστρέψιμες ασθένειες, με αποτέλεσμα να μη δικαιούνται ισόβιο επίδομα.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, ο υπουργός ανέφερε ότι η σχετική απόφαση «για τις ασθένειες οι οποίες δε χρειάζεται να ξαναπεράσουν από Επιτροπή ΚΕΠΑ δε βγαίνει αυθαίρετα από τον υπουργό Εργασίας, αλλά μετά από την εισήγηση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής». Οσο για το αίτημα του ΚΚΕ να παρέχονται δωρεάν στους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας και τα σύνοδα φάρμακα, ο υπουργός απάντησε: «Θα ήταν πάρα πολύ ευχάριστο να σας πω ότι ζούμε σε ένα κράτος που μπορεί να δίνει τα πάντα σε όλους δωρεάν. Εξ όσων γνωρίζω, τέτοιο κράτος δεν υπάρχει».

Ο Σπύρος Χαλβατζής ανέφερε σχετικά με τις Επιτροπές ότι «από κάπου διορίζονται, από κάπου έχουν ένα πλαίσιο λειτουργίας και αντιμετώπισης των προβλημάτων». Πρόσθεσε ότι και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας «πλήττονται πολλαπλά από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, των δραστικών μειώσεων των κρατικών δαπανών και παροχών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γενικά, στα επιδόματα και στις συντάξεις», κατάσταση που, όπως σημείωσε, «είναι απαράδεκτη, είναι επικίνδυνη, αλλά ταυτόχρονα είναι και άκρως προσβλητική για την αξιοπρέπεια των ασθενών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ