Πέμπτη 6 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι καθηγητές διαδηλώνουν ενάντια στις διαθεσιμότητες

Προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι καθηγητές. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κοραή.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11 μέχρι τις 2 και από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα και καλεί τις ΕΛΜΕ της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.

Αιχμή είναι το θέμα της διαθεσιμότητας και στην εκπαίδευση, καθώς στις 22 του μήνα λήγει η διαθεσιμότητα για τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που βρέθηκαν σε αυτό το καθεστώς μετά από την κατάργηση των ειδικοτήτων τους. Οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και που υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μετρηθούν στους απολυμένους.

Την ίδια στιγμή, προωθείται η λεγόμενη αξιολόγηση, οικοδομείται το «νέο σχολείο» της ΕΕ και της επιχειρηματικότητας, που στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά, που βάζει το γονιό να πληρώνει, που επιτίθεται στις εργασιακές σχέσεις και στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία στις 13 - 14 Μάρτη. Τη δεύτερη μέρα θα γίνουν Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την επομένη για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ