Τρίτη 11 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οι αγρότες των μπλόκων τίμησαν το Κιλελέρ

Ο φετινός γιορτασμός οργανώθηκε την Κυριακή από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο Κιλελέρ
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο Κιλελέρ
Το μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός να γίνουν αφέντες του πλούτου που παράγουν, έστειλε ο αγωνιστικός γιορτασμός της 104ης επετείου του Κιλελέρ, που οργάνωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, την περασμένη Κυριακή, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων.

Παρά τη δυνατή βροχή και το κρύο, εκατοντάδες αγρότες από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας και άλλες περιοχές, μαζί με εργαζόμενους και άνεργους, επαγγελματίες, μικρούς βιοτέχνες και εμπόρους, νέους των σπουδών και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, πήραν μέρος στην εκδήλωση μπροστά το μνημείο του αγρότη.

Εντυπωσιακή ήταν η άφιξη στο χώρο του κομβόι αγροτικών αυτοκινήτων από χωριά της Καρδίτσας. Η συμβολική παρουσία των τρακτέρ, ήταν για να δηλώσει ότι ο γιορτασμός του Κιλελέρ αποτελεί συνέχεια της μεγάλης, πανελλαδικής, παναγροτικής κινητοποίησης, με το στήσιμο 40 μπλόκων, που προηγήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ. Συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, καθώς και δεκάδων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, εργατικών συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων.


Παρόντες ήταν οι: Τ. Τσιαπλές, Γ. Λούμας, Βάσω Μπακάση, Αστ. Χαλάτσης, υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, αντίστοιχα, όπως και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Λάρισας Γ. Λαμπρούλης, Βόλου Απ. Νάνος, Τρικάλων Γ. Καϊκης, Καρδίτσας , Β. Κρανιάς, όλοι υποστηριζόμενοι από το ΚΚΕ.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Προηγουμένως, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με τη στήριξη του ΚΚΕ, τόνισε ότι ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται με όπλο την ενότητα, την οργάνωση και τη συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που δίνει δύναμη και προοπτική.

«Δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αυτούς που θέλουν να μας ξεκληρίσουν», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε πως οι πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων της, που καταστρέφουν τους μικρομεσαίους αγρότες, πρέπει να πάρουν απάντηση και με τους αγώνες, αλλά και με την ψήφο.

Στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα οι εκπρόσωποι του φιλοκυβερνητικού - φιλοευρωενωσιακού αγροτοσυνδικαλισμού, που επιχειρούν να υπονομεύσουν και να γκρεμίσουν το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα, στάθηκε στο χαιρετισμό του, ο Χρ. Κάμψης, από την Πέλλα, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, χαιρέτισε ο Γ. Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μεταφέροντας μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ