Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ
Φταίνε τα ίδια για την υποβάθμιση
  •  Ο υφυπουργός Παιδείας είπε στη Βουλή ότι φταίνε οι διευθυντές των ΤΕΕ για τις όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται, αν και παραδέχτηκε ότι τα βιβλία θα πάνε το Μάρτη!
  •  Θα ρυθμιστεί το θέμα με την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ των αποφοίτων προηγούμενων ετών

Σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν την εκπαίδευση όπως αυτό της λειτουργίας των ΤΕΕ και της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναφέρθηκαν χτες στη Βουλή με Επίκαιρες Ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης. Ο δεύτερος κατήγγειλε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΕ καθώς η χρονιά είναι ήδη στη μέση και στους μαθητές δεν έχουν διανεμηθεί ακόμα τα βιβλία. Στην απάντησή του ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος παραδέχτηκε με τον τρόπο του την απαξίωση των ΤΕΕ αφού είπε ότι τα βιβλία θα πάνε στα εκπαιδευτήρια από τα τέλη Γενάρη μέχρι και το Μάρτη, περίοδο κατά την οποία ουσιαστικά τελειώνει η σχολική χρονιά. Η εκπαίδευση καλύπτεται με CD ROM που στέλνονται στα σχολεία, τα οποία στη συνέχεια φωτοτυπούν το περιεχόμενό τους και το μοιράζουν στους μαθητές. Ο υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι έχουν μοιραστεί σε όλα τα ΤΕΕ τα ανάλογα χρήματα και κανένα, εκτός από δύο, δε διαμαρτύρεται για την κατάσταση. Οσοι δε διευθυντές διαμαρτύρονται, κατά τον Γ. Ανθόπουλο, το κάνουν επίτηδες γιατί επέδειξαν «ολιγωρία, δυστροπία, για να μην πω υπονόμευση»!

Ο Μπ. Αγγουράκης στην τοποθέτησή του επικαλέστηκε και δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων, τα οποία καταγγέλλουν την έλλειψη των βιβλίων στα ΤΕΕ, κάτι που επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών στα εκπαιδευτήρια. Και δεν είναι μόνο τα βιβλία, είπε ο βουλευτής. Από τα ΤΕΕ λείπουν οι καθηγητές, τα προγράμματα αλλά και οι απαραίτητες αίθουσες, ενώ υπαρκτός είναι ο κίνδυνος να υποκατασταθούν τα βιβλία με τα CD ROM με ό,τι αυτό σημαίνει για την εκπαίδευση των παιδιών. Επικαλέστηκε μάλιστα καταγγελίες από ΤΕΕ της Ελευσίνας και του Περιστερίου όπου δεν υπήρχαν χρήματα για τις φωτοτυπίες του περιεχομένου των CD ROM, πολλά από τα οποία δεν είναι και πλήρη. Ο Μπ. Αγγουράκης κατέληξε αναφέροντας ότι όσα είπε ο υφυπουργός για διανομή των βιβλίων μέχρι το Μάρτη είναι ομολογία ότι τα ΤΕΕ είναι σχολεία δεύτερης διαλογής αφού το Μάρτη η χρονιά βρίσκεται ουσιαστικά στο τέλος της. Με τη δική του Επίκαιρη Ερώτηση ο Μ. Κωστόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα που δημιουργείται με τους απόφοιτους Λυκείων των προηγούμενων ετών οι οποίοι εάν για κάποιο λόγο ανωτέρας βίας δεν έλαβαν μέρος σε μία από τις τρεις προσπάθειες εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, τότε αναγκάζονται να εξεταστούν με το νέο σύστημα. Ο βουλευτής είπε ότι κάτι τέτοιο είναι αυθαίρετο γιατί ο μαθητής αναγκάζεται να εξεταστεί σε άλλο καινούριο σύστημα και φυσικό είναι να μην έχει τα εφόδια να ανταποκριθεί. Ο Γ. Ανθόπουλος αναγνώρισε ότι είναι αρκετές αυτές οι περιπτώσεις, παραδέχτηκε ότι δημιουργείται πρόβλημα και δεσμεύτηκε ότι με το πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θα έρθει στη Βουλή θα υπάρξει ρύθμιση που θα προβλέπει την ολοκλήρωση και των τριών προσπαθειών με βάση το παλιό σύστημα και όχι αυτό του ενιαίου λυκείου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με τη βούλα γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας! (2006-02-18 00:00:00.0)
Τα προβλήματα των ΤΕΕ στη Βουλή (2001-11-29 00:00:00.0)
Ελλείψεις στα δημόσια σχολεία της Μαγνησίας (2001-11-17 00:00:00.0)
Ηλεκτρονικός κατάλογος βιβλίων (2000-07-27 00:00:00.0)
Στις 15 του Γενάρη η απόφαση για απεργίες (1999-12-22 00:00:00.0)
Συνύπαρξη ΤΕΕ και "ενιαίων" λυκείων (1998-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ