Τετάρτη 12 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Παράνομος ο πόλεμος κατά της Σερβίας»

Η υποκρισία του σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ

Την ανάγκη ...φιλοτιμία έκανε ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, που, μαζί με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αιματοκύλισαν το 1999 την τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, παραδεχόμενος ότι παραβίασαν στυγνά το «διεθνές Δίκαιο».

Ο 69χρονος πρώην καγκελάριος έκανε δημοσίως την παραπάνω παραδοχή πριν από λίγες μέρες σε ημερίδα του γερμανικού περιοδικού Die Zeit στο Βερολίνο με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οπως είπε «αυτό που συμβαίνει στην Κριμαία είναι παραβίαση του διεθνούς Δικαίου, όπως παραβίαση ήταν και ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας. Εμείς (η Γερμανία) μαζί με το ΝΑΤΟ στείλαμε τα αεροσκάφη στη Σερβία για να βομβαρδίσουν ένα κυρίαρχο κράτος, χωρίς να υπάρχει έγκριση από το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ». Ο Σρέντερ κάλεσε μάλιστα (απευθυνόμενος εμμέσως πλην σαφώς σε ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ) «να είναι προσεκτικοί όσοι σήμερα κουνάνε το δάχτυλο στη Ρωσία, αφού και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για παραβίαση της Χάρτας του ΟΗΕ».

Στη συνέχεια, επέκρινε την ΕΕ, λέγοντας ότι η ηγεσία της και δη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αντιλαμβάνεται πως η Ουκρανία είναι «μία πολιτιστικώς διχασμένη χώρα», θεωρώντας λάθος να τεθεί η χώρα μπροστά στο «δίλημμα» είτε να υπογράψει μία συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ, ή μία συμφωνία Τελωνειακής Ενωσης με τη Ρωσία. Βέβαια, η δήθεν ευαισθησία Σρέντερ έχει άμεσα σχέση με τα συμφέροντα (της μερίδας της αστικής τάξης) που αυτός εξυπηρετεί. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι μετά την καγκελαρία δραστηριοποιήθηκε στην ενεργειακή βιομηχανία της Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ