Τετάρτη 12 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέα συγκέντρωση για τους ανέργους στις 27 Μάρτη

Απάντηση στην κρατική καταστολή και στην προκλητική άρνηση της κυβέρνησης να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους

Από τη μαζική συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων για τους άνεργους την περασμένη Πέμπτη
Από τη μαζική συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων για τους άνεργους την περασμένη Πέμπτη
Νέα συγκέντρωση για τη διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, διοργανώνουν την Πέμπτη 27 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και δέρματος, Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, Μετάλλου Αττικής, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας, με την απαίτηση να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό και να τοποθετηθεί απέναντι στα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και ανέργων. Με πρωτοβουλία των ίδιων Σωματείων είχε γίνει την περασμένη Πέμπτη 6/3 η συγκέντρωση που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ. Με ανακοίνωσή τους, καλούν όλα τα σωματεία της Αττικής να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη νέα κινητοποίηση και όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους άνεργους, «έτσι ώστε να πλημμυρίσουμε τους δρόμους της Αθήνας».

Επίσης, καταγγέλλουν τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος «αντί να συζητήσει με τους εκπροσώπους των ανέργων, προτίμησε να τους γυρίσει την πλάτη και να στείλει τις δυνάμεις καταστολής, ώστε να καταστείλει την δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή των ανέργων». Σημειώνουν ακόμα ότι «ο αγώνας για τα καυτά προβλήματα των ανέργων συνεχίζεται. Κόντρα στο χτύπημα της κρατικής καταστολής, κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε απαθείς θεατές της βαρβαρότητας που ζούμε».

Μεταξύ άλλων, τα Συνδικάτα διεκδικούν:

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους.
  • Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας όλων των ανέργων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους άνεργους και τις οικογένειές τους.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου.
  • Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τους ανέργους, σημειώνεται: «Οι κλάδοι που εκπροσωπούμε είναι αυτοί που έχει τσακίσει η ανεργία σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για μας και για τις οικογένειές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να "σταυρώνουν" μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία βοήθεια.

Αρκετοί χωρίς ρεύμα, αλλά και χωρίς πρόσβαση στα βασικά διατροφικά προϊόντα, πετρέλαιο. Αλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγω των οφειλών. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση με την πολιτική της επιβάλλει φόρους και χαράτσια, πληρωμές παντού, συνταγογράφηση και ευρώ, αυξήσεις σε διόδια κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ