Πέμπτη 13 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Τουλάχιστον δύο νεκροί από έκρηξη στη Ν. Υόρκη

NEA YOΡΚΗ.--

Μνήμες 11ης Σεπτέμβρη «ξύπνησε» η χτεσινή ισχυρή έκρηξη που ταρακούνησε ολόκληρα τετράγωνα στο ανατολικό Χάρλεμ της Ν. Υόρκης με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον δύο γυναικών, τον τραυματισμό άλλων 22, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 12 αγνοούμενους.

Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε η κατάρρευση δύο πολυώροφων κτιρίων, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη και παρακείμενος ναός, γνωστός και ως «Ισπανική Εκκλησία». Παράλληλα έκλεισαν όλοι οι τριγύρω δρόμοι και σταμάτησαν, για προληπτικούς λόγους, τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκραντ Σέντραλ που απέχει ελάχιστα από το σημείο του δυστυχήματος.

Ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάσιο έσπευσε από τους πρώτους στο χώρο του δυστυχήματος, δηλώνοντας αργότερα σε συνέντευξη Τύπου ως πιθανότερο αίτιο της έκρηξης τη διαρροή φυσικού αερίου από κακή συντήρηση, καθώς για αρκετή ώρα πριν το συμβάν ήταν έντονη στην περιοχή η χαρακτηριστική οσμή του. Εν τούτοις σημείωσε πως διενεργείται έρευνα για τα σαφή αίτια και τις συνθήκες της έκρηξης, που σημειώθηκε στη διασταύρωση της 116ης Οδού με την Παρκ Αβενιου.

Σε δημοτικό σχολείο του Χάρλεμ ο Ερυθρός Σταυρός έστησε πρόχειρο κατάλυμα για τους δεκάδες που έμειναν άστεγοι μετά από την έκρηξη, καθώς σε ένα από τα δύο πολυώροφα κτίρια στεγάζονταν και αρκετά διαμερίσματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ