Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Προεκλογικές φιέστες από ΟΤΟΕ

Η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ προχωρεί σε επετειακές εκδηλώσεις προεκλογικών δημοσίων σχέσεων

Ως μια «πρασινογάλαζη (με λίγο ροζ) φιέστα δημόσιων σχέσεων υποψήφιων βουλευτών», καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της η γραμματεία της ΕΣΑΚ Τραπεζών, τις τριήμερες επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει, από τις 18 έως τις 21 Γενάρη, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), για τα 45 χρόνια από την ίδρυσή της. Η ΕΣΑΚ καταγγέλλει ακόμη, τον αποκλεισμό από τις εκδηλώσεις των κομμουνιστών συνδικαλιστών.

Οπως αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωση η ΕΣΑΚ, «το προεδρείο της ΟΤΟΕ, μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματά τους με συνδαιτυμόνες υπουργούς, εργοδότες, κυβερνητικούς συνδικαλιστές και έγκριτους δημοσιογράφους, τιμά τη σημερινή ΟΤΟΕ, που είναι δέσμια του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Μια ΟΤΟΕ ανυπόληπτη, συναινετική στα εργοδοτικά κελεύσματα. Μια ΟΤΟΕ, του "κοινωνικού διαλόγου απάτη". Σε αυτή τη φιέστα οι κομμουνιστές συνδικαλιστές φυσικά δε χώραγαν, γιατί θα χαλούσαν τη "σούπα", που επιμελώς έχουν ετοιμάσει. Ετσι φρόντισαν να αποκλείσουν τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΕΣΑΚ».

«Οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ - συνεχίζει η ανακοίνωση - σ' αυτή τη 45χρονη διαδρομή της ΟΤΟΕ, έβαλαν τη σφραγίδα τους σε μια περίοδο που η ΟΤΟΕ αγωνιζόταν, πάλευε, υπερασπίζοντας συνδικαλιστικά συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Οι κομμουνιστές μαζί με άλλους συνδικαλιστές αγωνιστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Η ΕΣΑΚ, τιμά αυτή την ΟΤΟΕ, όπως τιμά και όλους τους συναδέλφους και συναγωνιστές που συνέβαλαν σε αυτήν τη διαδρομή».

Η ΕΣΑΚ καταλήγει τονίζοντας, ότι «η σημερινή ΟΤΟΕ δεν έχει σχέση με τη συνδικαλιστή οργάνωση των αγώνων, για το ωράριο, το 5ήμερο, το ενιαίο μισθολόγιο. Η σημερινή πλειοψηφία της ΟΤΟΕ γκρεμίζει ό,τι έχτισαν και κέρδισαν με αγώνες οι εργαζόμενοι στις τράπεζες. Με αυτή την τακτική και πολιτική η ΟΤΟΕ δεν ακουμπάει στους εργαζόμενους. Στηρίζεται και συνδιαλέγεται, από και με τους εργοδότες». Αυτή την πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, «τα μέλη της ΕΣΑΚ, μαζί με άλλους αγωνιστές και ταξικούς συνδικαλιστές, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να την ανατρέψουν. Για να ξαναβρεί η ΟΤΟΕ την αγωνιστική της ρότα και να ξαναμπεί σε ταξική πορεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ