Τρίτη 18 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Μονάχου
Συνεχίζουν την κατάληψη του προξενείου

Αγωνιστικά απαντούν οι γονείς στον εμπαιγμό του υπουργείου Παιδείας και των αρμόδιων φορέων

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του προξενείου είναι οι γονείς του 2ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Μονάχου, μέχρι να βρεθεί ουσιαστική λύση και να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς τις ευθύνες τους. Συγκεκριμένα, η Σχολική Επιτροπή του 2ου Δημοτικού με την αμέριστη συμπαράσταση της Ελληνικής Κοινότητας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βαυαρίας προχώρησαν στην κατάληψη του προξενείου, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άμεση εύρεση νέου κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό και το 1ο Λύκειο Μονάχου. Υπενθυμίζεται ότι σε εκατοντάδες μαθητές, ειδικά στους μικρούς μαθητές, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία τους, αφού στο κτίριο που στεγάζονταν το Δημοτικό και το Λύκειο - με 410 και 300, αντίστοιχα μαθητές - παρουσιάστηκαν αλλεπάλληλα κρούσματα λιποθυμιών και αλλεργιών. Μετά από έρευνες που διεξήχθησαν εντοπίστηκε, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό πάνω από το επιτρεπτό όριο, η καρκινογόνος χημική ουσία PCB.

Προχτές, την Κυριακή το πρωί, η Ελληνική Διασχολική Επιτροπή Μονάχου και Περιχώρων, σε συνεδρίασή της, βλέποντας ότι το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο και ταλαιπωρεί όλους τους γονείς του Μονάχου, αποφάσισε να στηρίξει την κατάληψη του προξενείου και κάθε μορφή κινητοποίησης και δήλωσε ότι παρατάσσεται στο πλευρό της Σχολικής Επιτροπής του 2ου Ελληνικού Δημοτικού, με στόχο να βρεθεί, επιτέλους, λύση στο κτιριακό πρόβλημα. Στο ίδιο κλίμα κυμάνθηκε και η απόφαση όλων των ελληνικών σχολείων της Γερμανίας, που στηρίζουν τις ενέργειες και τα αιτήματα της Σχολικής Επιτροπής. Μετά από έντονες πιέσεις, χτες το βράδυ, ο γενικός πρόξενος Αναστ. Πέτροβας και ο υποπρόξενος συναντήθηκε με τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι το θέμα έχει πάρει διαστάσεις τις δύο τελευταίες μέρες από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και χτες το απόγευμα, για πρώτη φορά, ο κ. Χαλκιώτης πίεσε εκπρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής να σταματήσει η κατάληψη. «Οταν αποφασίσαμε να φτάσουμε σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης δε βάλαμε χρονοδιάγραμμα. Η κατάληψη θα λήξει όταν θα βρεθεί κτίριο για μόνιμη στέγαση», επισήμανε ο Θ. Κρίκης εκ μέρους της Επιτροπής. Αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, για άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων προκειμένου να λυθεί το θέμα, επισήμανε: «Εμείς ξεκινήσαμε κινητοποιήσεις, από τις 10 Δεκέμβρη κάνοντας αποχή από τα μαθήματα. Στις διακοπές των Χριστουγέννων περιμέναμε να γίνουν κάποια βήματα. Ενδεικτικό της "εγρήγορσης" των αρμόδιων φορέων είναι το γεγονός ότι ο κ. Γκερεδάκης, υπεύθυνος της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης, βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές και μόλις επέστρεψε πάλι δεν... είχε χρόνο να ασχοληθεί με το θέμα επειδή αρρώστησε»!

Την ίδια στιγμή με χτεσινό δελτίο Τύπου το υπουργείο Παιδείας ισχυρίζεται ότι επέδειξε ευαισθησία στο πρόβλημα και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έγιναν από επίσημους φορείς, το έγγραφο της υπηρεσίας περιβάλλοντος και οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων του Δήμου Μονάχου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το κτίριο μπορεί να χρησιμοποιηθεί»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ