Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπης του ΠΑΜΕ

Ξεκινάει στις 10 π.μ., στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου, στο κτίριο Τοσίτσα (Πατησίων)

Με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ξεκινάει σήμερα στις 10 το πρωί, στην αίθουσα ΜΑΧ του Πολυτεχνείου (κτίριο Τοσίτσα, οδός Πατησίων) η συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ. Το θέμα της συνεδρίασης είναι η πορεία ανασύνταξης του κινήματος. Θα συμμετάσχουν συνδικαλιστικά στελέχη από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, τοπικές Γραμματείες, συνδικάτα και αγωνιστικά ψηφοδέλτια που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ, με τις θέσεις του για την ανασύνταξη του κινήματος, έδωσε μεγάλες μάχες και άνοιξε νέους δρόμους, κόντρα σε πολλές δυσκολίες. Οι νέες συνθήκες, οι αδυναμίες και οι καθυστερήσεις, θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής, με στόχο να δοθεί μια νέα δυναμική στην πάλη για την ανασύνταξη, η οποία συνδέεται και υπηρετεί έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: Κίνημα ταξικό, ριζωμένο στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στην ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης και της πείρας της εργατικής τάξης και των λαϊκών μαζών, στην οργάνωση και προετοιμασία της εργατικής τάξης πάνω στο έδαφος των σύγχρονων αναγκών της, για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για ανατροπές σε επίπεδο οικονομίας και εξουσίας.

Μέσα από αυτό το πρίσμα, αναδεικνύεται η ανάγκη να μπορούν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να σχεδιάζουν καλύτερα τη δράση τους, αυτή να εξειδικεύεται σε κάθε κλάδο, σωματείο, τόπο δουλειάς, κατά ηλικία, με έμφαση στους νέους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις, στις γυναίκες.

Προς τιμήν των 15 χρόνων του ΠΑΜΕ, βρίσκεται σε εξέλιξη η οικονομική εξόρμηση με λαχειοφόρο αγορά. Στόχος της εξόρμησης είναι η απόκτηση των αναγκαίων οικονομικών μέσων για την ενίσχυση της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, της παρέμβασής του, της προβολής των θέσεών του, ώστε να μπορέσει καλύτερα το ΠΑΜΕ να ανταποκριθεί στα βασικά καθήκοντα της οργάνωσης της εργατικής τάξης, των ταξικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ