Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Κινδυνεύει με παράλυση μετανάστης χωρίς «χαρτιά»

Παρέμβαση στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης, για να αρχίσει άμεσα η θεραπεία ανασφάλιστου μετανάστη από το Πακιστάν, έκαναν χτες το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, οι Λαϊκές Επιτροπές Ιλίου και Μενιδίου και το Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας.

Ο μετανάστης έχει σοβαρή νευρολογική ασθένεια και όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την αποθεραπεία (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ), αλλιώς κινδυνεύει με παράλυση. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η ΣΕΑΑΝ, ο διευθυντής του ΕΙΑ αρνήθηκε να δεσμευτεί πως οι θεραπείες θα ξεκινήσουν άμεσα, επικαλούμενος το ζήτημα της έλλειψης νομιμοποιητικών εγγράφων του μετανάστη. Κάτω από την πίεση των φορέων, η Κοινωνική Υπηρεσία του Ιδρύματος πήρε την πρωτοβουλία να αποστείλει στη Διεύθυνση Αλλοδαπών τα έγγραφα του μετανάστη και τις ιατρικές γνωματεύσεις, ζητώντας έκδοση νομιμοποιητικών εγγράφων για «ανθρωπιστικούς λόγους».

«Αυτή η διαδικασία όμως μπορεί να είναι χρονοβόρα. Ο ασθενής πρέπει άμεσα να αρχίσει τη θεραπεία για να μπορεί να κινεί τα χέρια και τα πόδια του. Προτείναμε στο διευθυντή να ξεκινήσουν οι θεραπείες και παράλληλα να τακτοποιηθεί το θέμα με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όμως αρνήθηκε. Δηλαδή καταδικάζουμε έναν ασθενή επειδή δεν έχει τα απαραίτητα χαρτιά;», σημειώνει ο Γ. Μπίλης εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ