Τρίτη 18 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων - ασθενών στα νοσοκομεία

Συγκέντρωση χτες στο «Αττικόν». Διαμαρτυρίες στο «Παίδων Πεντέλης» και στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση στο «Αττικόν» και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έχοντας στο πλευρό τους φορείς της περιοχής, που διαμαρτύρονται για τις σημαντικές ελλείψεις τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υγειονομικό υλικό. Γιατροί και ασθενείς κάνουν λόγο για απαξίωση των υπηρεσιών Υγείας και για άσχημες συνθήκες νοσηλείας, συχνά σε ράντζα.

Οι γιατροί αντιδρούν επίσης στα κριτήρια «επιχειρηματικότητας» που ορίζονται για την «αξιολόγηση» που αφορά στην εξέλιξή τους, καθώς και ενάντια στην παράταση κατά ένα χρόνο της απαιτούμενης προϋπηρεσίας (από 5ετία που είναι σήμερα) για τη μονιμοποίηση των νεοδιοριζόμενων.

Χτες στο νοσοκομείο «Αττικόν» περιόδευσε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στη Δυτική Αττική. Συνομίλησε με εργαζόμενους κι ασθενείς και τους κάλεσε να στηρίξουν το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές. Επίσης, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της υποβάθμισης και της εμπορευματοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας.

Σήμερα, το παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας έχει προγραμματίσει παρέμβαση στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν» για το θέμα των ανασφάλιστων του κλάδου που έχουν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και τώρα αποστέλλονται στο σπίτι τους «ραβασάκια» για πληρωμές.

Κινητοποίηση έγινε χτες και στο νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού και υλικών. Χτες έληξε και η προθεσμία που είχαν δώσει οι γιατροί του νοσοκομείου, με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών που τους οφείλονται από το Μάη του 2012. Σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το θέμα, οι γιατροί προειδοποιούν πως θα προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί άρχισαν να καταθέτουν χαρτιά για επίσχεση εργασίας.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την περασμένη Πέμπτη, εργαζόμενοι και γιατροί στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας - ενημέρωσης των ασθενών, καταγγέλλοντας ότι τις μέρες εφημερίας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και γιατί το νοσοκομείο είναι το μοναδικό που εφημερεύει.

Οπως κατήγγειλαν, το «Ιπποκράτειο» εφημερεύει μόνο του κάθε τέσσερις μέρες και η προσέλευση ασθενών τις μέρες εφημερίας φτάνει τους 1.500. Στην προηγούμενη εφημερία, 300 άτομα έφυγαν χωρίς να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Την ώρα της χτεσινής κινητοποίησης, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών περίμεναν οκτώ ασθενοφόρα, ενώ υπήρχαν μόνο τρεις τραυματιοφορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ