Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Τουρνουά με μεγάλη συμμετοχή φοιτητών

Συνολικά 450 φοιτητές μέσα από 62 ομάδες ποδοσφαίρου και 45 ομάδες μπάσκετ, συμμετέχουν στο αθλητικό τουρνουά που διοργανώνει ο Φοιτητικός Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Την πρωτοβουλία του Συλλόγου Οικοτρόφων την αγκάλιασαν και άλλοι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης και στο τουρνουά καλούν επίσης οι Σύλλογοι: Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων, Χημικών Μηχανικών, Φυσικού, Βιολογικού, Μαθηματικού, Χημικού, Παιδαγωγικού και Φιλοσοφίας.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε η κλήρωση των ομάδων και την Κυριακή ξεκίνησε η πρώτη φάση του τουρνουά μπάσκετ 3x3, με τη διεξαγωγή 12 αγώνων. Αύριο Πέμπτη θα συνεχιστούν οι αγώνες μπάσκετ και στις 2 μ.μ. θα ξεκινήσουν και οι αγώνες ποδοσφαίρου 5x5.

«Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα - Μη βάζεις το χέρι στην τσέπη!», είναι το σύνθημα του τουρνουά και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας καλεί τους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα, κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και τη σαπίλα που είναι βουτηγμένος ο αθλητισμός σήμερα. Η πρωτοβουλία του Συλλόγου της Εστίας αναδεικνύει την ανάγκη να δυναμώσει ακόμα περισσότερο ο αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των νέων για ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αποτελεί απάντηση σε όσους ευθύνονται για τον αποκλεισμό των νέων από το δικαίωμα στην άσκηση, για την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού.

Ο Σύλλογος της Εστίας, μέσα και από αυτήν τη διοργάνωση, απαιτεί:

  • Συντήρηση - προστασία - αναβάθμιση όλων των χώρων άθλησης του Πανεπιστημίου (γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβος, γυμναστήριο, κολυμβητήριο).
  • Καμία απόλυση - διαθεσιμότητα προσωπικού στο Πανεπιστήμιο.
  • Πρόσληψη γυμναστών και γιατρών στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο και κολυμβητήριο.
  • Κατασκευή δωρεάν χώρων άθλησης στην Πάτρα.
  • Με ευθύνη του κράτους και των δημοτικών αρχών, να ανακαινιστεί το κολυμβητήριο στην Κανελλοπούλου και το γήπεδο ποδοσφαίρου στη φτωχογειτονιά των Προσφυγικών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ