Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Να... πρωταγωνιστήσει στο «θέατρο των ονείρων»

Με τον αέρα του πρωταθλητή Ελλάδας και τη φετινή χρονιά μετά τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου το περασμένο Σάββατο και εφαλτήριο τη σπουδαίας σημασίας νίκη στο πρώτο παιχνίδι (2-0), ο Ολυμπιακός καλείται σήμερα στο περίφημο «Θέατρο των ονείρων» του Μάντσεστερ (παρατσούκλι του «Ολντ Τράφορντ») να μιλήσει με... πράξεις κόντρα στη Γιουνάιτεντ (21.45 ΔΤ και ΝS 1). Στον επαναληπτικό αγώνα των δυο ομάδων για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με βάση το πώς έχουν δημιουργηθεί τα δεδομένα, οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στην οκτάδα του θεσμού. Μάλιστα, η άσχημη αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι «μπέμπηδες» καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς αυξάνει κατά πολύ τις προϋποθέσεις διάκρισης για την ελληνική ομάδα. Πάντως, για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Μίτσελ, η εικόνα της Μάντσεστερ δεν αποτελεί κριτήριο καθώς, όπως τόνισε, τέτοιου είδους ομάδες σε όποια κατάσταση κι αν βρεθούν, παραμένουν επικίνδυνος αντίπαλος. Οπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας σε εφημερίδα της Ισπανίας, «όταν οι μεγάλες ομάδες περνάνε κρίση... μελαγχολίας βρίσκουν άμυνες για να την ξεπεράσουν». Για τον Ισπανό τεχνικό το κυνήγι ενός τουλάχιστον γκολ, που θα κάνει την αποστολή της ομάδας του ακόμα πιο εύκολη, είναι ζητούμενο για τους παίκτες του, ενώ, όπως εξήγησε, προσοχή πρέπει να δοθεί στο κλείσιμο των χώρων και τις στημένες φάσεις. Στο έμψυχο δυναμικό, Μαρκάνο και Σαβιόλα παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν είναι έτοιμοι να προσφέρουν.

Το... πιστεύει ο Μόγες

Στην αντίπερα όχθη, με τον Ντέιβιντ Μόγες να παίζει τη θέση του αφού πλέον βρίσκεται για τα καλά με την πλάτη στον τοίχο μετά και την ήττα από τη Λίβερπουλ και τη (σύμφωνα με πληροφορίες) επιστράτευση στην αρχική ενδεκάδα του Γκικς ύστερα από αρκετό καιρό (20 Γενάρη), η Γιουνάιτεντ ψάχνει το βάλσαμο για τις πληγές της. Μια πρόκριση στην οκτάδα του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα με ανατροπή θα αποτελέσει μια καλή απάντηση στις επικρίσεις ότι η χρονιά τελείωσε για την ομάδα των «κόκκινων διαβόλων». Από την πλευρά του ο Σκοτσέζος τεχνικός δήλωσε την πίστη του πως μπορεί να κάνει την ανατροπή η ομάδα του, που έχει δουλέψει για να προσφέρει ένα βράδυ που θα το θυμούνται όλοι, όπως διευκρίνισε.

  • Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς η Ντόρτμουντ μετά την εκτός έδρας νίκη με 4-2 αναμένεται να σφραγίσει το εισιτήριο για τους «οκτώ» φιλοξενώντας τη Ζενίτ (21.45 ΝS2).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ